Cercle Brugge loot Schotten van Kilmarnock in tweede voorronde Europa League

 wo 19 juni 2024 13:35
" "
Cercle Brugge eindigde 4e na goeie play-offs.

Cercle Brugge mag voor het eerst in 14 jaar nog eens Europa in. En het doet dat tegen de Schotse club Kilmarnock. Als nummer 4 na uitstekende play-offs in de Jupiler Pro League kreeg Cercle Brugge een ticket voor de tweede voorronde van de Europa League. Kilmarnock was afgelopen seizoen ook de 4e in Schotland. De heenmatch is op 25 juli, de return thuis op 1 augustus.

Cercle Brugge was bij de loting vanmiddag in Nyon, de hoofdzetel van de Europese voetbalbond (UEFA), reekshoofd en vermeed zo een confrontatie met met clubs als Trabzonspor (met Thomas Meunier), Ajax (met Mika Godts), Rapid Wenen of Molde.

Tijdens haar vorige Europese campagne in het seizoen 2010-2011, ook in de Europa League, haalde de Vereniging het in de tweede voorronde van het Finse team TPS Turku, waarna het botste op de Cypriotische formatie Anorthosis Famagusta.

De heenwedstrijd op donderdag 25 juli wordt in Schotland gespeeld, de terugmatch is een week later, op donderdag 1 augustus, in het Jan Breydelstadion.

De loting voor de derde voorronde is op 22 juli. Anderlecht stroomt in in de play-offs, de vierde voorronde, van de Europa League.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: