Europees Kampioenschap
speeldag 1

Kylian Mbappé hoeft niet geopereerd te worden aan gebroken neus: "Heeft iemand een idee voor een masker?"

 di 18 juni 2024 06:56
Mbappé moet niet geopereerd worden.

Een zucht van opluchting weerklinkt doorheen heel Frankrijk. Kylian Mbappé moet niet onder het mes voor zijn neusbreuk, zo bevestigde de voorzitter van de Franse voetbalbond vannacht. Zo komt de sterspeler naar alle waarschijnlijkheid toch nog in actie op dit EK. "Heeft iemand een idee voor een masker?", grapte hij al op X.

Het zag er even niet best uit. Na een serieuze botsing met de Oostenrijkse verdediger Kevin Danso moest Kylian Mbappé gisterenavond meteen naar de kant.

 

Zijn neus bleef onophoudelijk bloeden en al snel kwam het verdict: de neus was gebroken.

 

Een serieuze domper op de zuinige zege van de Fransen, die vreesden dat hun vedette voor de rest van het toernooi out zou zijn.

 

Kylian Mbappé stapte in een ambulance aan het stadion en trok onmiddellijk richting het ziekenhuis voor onderzoeken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Na enige tijd brachten die onderzoeken ook positief nieuws aan het licht. "Geen operatie, het komt goed", liet voorzitter van de Franse voetbalbond Philippe Diallo weten.

 

"Intussen is de sterspeler teruggekeerd naar het basecamp van het team", klonk het wat later bij de Franse federatie.

 

"Hij wordt de komende dagen behandeld. Er wordt ook een masker gemaakt zodat onze nummer 10 kan uitkijken naar een terugkeer op het EK."

 

Wanneer die terugkeer precies zal zijn, is nog niet duidelijk. Vermoedelijk komt de wedstrijd van vrijdag tegen Nederland nog te vroeg.

 

Maar dat masker? Dat ziet Mbappé wel zitten. "Heeft er iemand een idee voor zo'n masker?", grapte hij op X.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: