Ex-wereldkampioene meerkamp Nadine Broersen hangt spikes aan de haak

 ma 17 juni 2024 13:48
Nadine Broersen stopt door aanhoudend blessureleed definitief met de atletieksport.

Nieuws uit het Nederlandse atletieklandschap. Meerkampster Nadine Broersen zet een punt achter haar topsportcarrière. De 34-jarige atlete kon door een blessure niet deelnemen aan het EK atletiek in Rome en had zich niet gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Parijs.

"Bye bye topsport, hello ander leven", schrijft Broersen op Instagram. De atlete maakte in 2023 haar rentree nadat ze er een jaar uit was geweest om haar zwangerschap. Na het missen van het EK en de Spelen door een knie- en kuitblessure waarvan de oorzaak onbekend is, stopt ze nu definitief. 

Broersen veroverde de wereldtitel op de vijfkamp bij het WK indoor in 2014. Datzelfde jaar pakte ze zilver op de zevenkamp op het EK atletiek, waar een toen piepjonge Nafi Thiam derde werd. 

 

Broersen deed drie keer mee aan de Olympische Spelen (dertiende in 2012 en 2016, opgave in 2021) en wilde ook aan de Spelen van Parijs meedoen. "Maar helaas, het mag niet zo zijn. Dit jaar waren het EK en de Olympische Spelen mijn doelen, niets meer en niets minder. Het heeft lang geduurd voordat ik de knoop heb doorgehakt, maar het is niet realistisch meer", schrijft ze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.