LIVE DUIVELS: Persconferentie van Tedesco: "Vertonghen en Theate zijn fit, Meunier pikt na Roemenië aan"

 zo 16 juni 2024 19:14

De Rode Duivels voelen de EK-kriebels stilaan. Morgen staat hun opener tegen Slovakije op het menu, dus werd vandaag nog een laatste keer getraind in het basecamp. Daarna volgde de reis naar Frankfurt, waar bondscoach Tedesco en kapitein De Bruyne spraken met de pers. Ontdek de Duivelse activiteit hier.

de dag van de Rode Duivels (16 juni)

20:57

Vanhaezebrouck: "Denk niet dat je met 3 trainingsessies klaar bent om te spelen"

20:17

Het aftellen is (bijna) voorbij, maandag wacht Slovakije op de Rode Duivels: "Iedereen lijkt scherp"

19:44

Belgische fans zijn al aanwezig in Frankfurt: "Unieke kans, want het is niet ver"

19:14

Einde persconferentie

Het zit erop voor de Belgische T1.

19:11

Tedesco: "Kevin heeft geen makkelijk seizoen gehad, maar hij is klaar"

19:10

Kevin De Bruyne moet de leider van deze Duivels worden. De draaischijf heeft een lastig seizoen achter de rug met de nodige fysieke perikelen.

"Een jaar zonder Kevin was niet makkelijk voor ons, maar het was de juiste beslissing om af en toe te rusten."

"We hebben geprobeerd om de inspanningen geleidelijk op te bouwen. Hij heeft daar geweldig op gereageerd. Ik heb geen twijfels over zijn paraatheid."

19:08

Wat ik al geleerd heb van de voorbije EK-matchen? Ik heb wel fracties gezien, maar we hadden zelf veel werk en meetings.

Domenico Tedesco
19:08

Tedesco: "Slovakije kan 90 minuten lang hoog druk zetten"

19:07

De bondscoach won als T1 nog nooit in Frankfurt. "Waarom zeg je me dat nu?", lacht hij tegenover een reporter. "Neen, dat houdt me niet bezig."

19:05

Wat moeten we onthouden van Slovakije? "Hun resultaten liegen niet, net als die van ons. Ze hebben enkel van Portugal verloren en het was twee keer nipt. Dat vertelt hun verhaal. Ze spelen agressief, pressen hoog. En dat doen ze 90 minuten. Ze stoppen niet." 

19:05

Tedesco: "Theate en Vertonghen zijn beschikbaar voor morgen, en na de match tegen Roemenië is Meunier terug"

19:04

Ik vertrouw iedereen en dat meen ik. De Cuyper heeft het heel goed gedaan. Hij is nergens bang voor. Maar de knoop is nog niet doorgehakt. Een toernooi is iets speciaals door de sfeer en de emoties. We zien wel hoe ik slaap en hoe ik opsta.

Domenico Tedesco
19:02

De Belgische T1 gaat nog eens dieper in op de lappenmand. Wie is nu inzetbaar morgen?

"Het goeie nieuws is dat Arthur Theate en Jan Vertonghen al 3 dagen trainen met de ploeg. Het doet plezier om te zeggen dat ze maandag beschikbaar zijn. Ze zitten zeker in de selectie, de rest zien we wel."

"Thomas Meunier sluit aan over anderhalve week. Na Roemenië komt hij bij de ploeg. Daarom roepen we geen nieuwe speler op. Voor we over hem als speler praten, moeten we ook over de persoon spreken. Hij heeft veel inspanningen gedaan - denk aan zijn transfer - om op dit EK te geraken."

19:01

De Bruyne over Tedesco: "We zitten op dezelfde golflengte"

19:00

Kevin De Bruyne mag het pand verlaten, Domenico Tedesco neemt de fakkel over. "Ik ben blij dat het EK eindelijk begint. Er is hard gewerkt de voorbije maanden om hier nu te staan. De jongste weken zijn goed verlopen."

Kan dit België meestrijden voor de hoofdprijs? "De ploeg is veranderd na het WK. Er is veel vers bloed. We hebben gespeeld tegen Engeland en Duitsland, maar een EK is iets anders. Ik ben zelf heel hard benieuwd."

19:00

De Bruyne: "Dit is het land waar ik een nieuwe stap heb gezet"

18:59

De Bruyne: "Nooit schrik gehad om terug te keren op niveau"

18:58

De bondscoach en ik zitten op dezelfde golflengte: agressief, snelheid vooraan. Ik denk dat hij tevreden is met hoe de ploeg reageert op wat we moeten doen. We hebben al stappen gezet. Hopelijk spelen we een goed toernooi.

Kevin De Bruyne
18:56

De Bruyne: "Driehoek op het middenveld is het sterke punt van de Slovaken"

18:55

Kevin De Bruyne praat momenteel met de media in Frankfurt, dadelijk is het aan Domenico Tedesco.

De Bruyne geeft aan dat Qatar "gedaan" is. "Er staat geen rekening open voor mij. Mensen praten graag en schrijven veel. Er zal rond mij altijd beweging en commotie zijn, maar dat neem ik erbij."

"Ik heb altijd geprobeerd om goed te spelen voor België. Het laatste toernooi was niet top, de voorgaande toernooien wel."

18:53

De Bruyne: “We zijn momenteel 3e op de wereldranking, maar op een tornooi telt dat niet”

18:50

De Bruyne: "Heeft geen zin meer om nog stil te staan bij het WK in Qatar"

18:36

Kevin De Bruyne: "Of er een rekening openstaat na Qatar? Neen, voor mij niet"

18:31

De voorbereiding was goed en iedereen lijkt scherp. Je speelt liever matchen dan de trainingen in de voorbereiding. Die was niet zo lang. Het viel mee, maar je zit liever in de flow van die matchen.

Kevin De Bruyne
18:30

Domenico Tedesco: "Er is meer verlangen dan nervositeit"

18:28

Update over de blessures

Bondscoach Domenico Tedesco sprak zonet met Ruben Van Gucht. Hij gaf een update over het blessurefront.

Jan Vertonghen en Arthur Theate: "Ja, ze zijn fit. Ze hebben de laatste 3 trainingen meegedaan met de ploeg. Ze zullen in de kern zitten."

Thomas Meunier: "Hij zal over een week tot anderhalve week kunnen meetrainen. Na de match tegen Roemenië (22/06) sluit hij aan."

Axel Witsel: "Het leek slechts een klein probleem en intussen is het in orde. Hij zou bij de groep kunnen zitten morgen. Anders wordt het de volgende match."

16:10
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
15:04

Gert Verheyen blikt vooruit op de eerste Belgische EK-match: "Als het gaat, zou ik Vertonghen zetten"

11:15
Ook Mangala en Onana lachen hun tanden bloot.
11:15
Een lachende De Bruyne.
11:15
Enkel WItsel ontbreekt vandaag.
11:10

Witsel ontbreekt ook op laatste training voor Slovakije

Twintig veldspelers en drie doelmannen zijn zondagvoormiddag op het oefenveld in Freiberg am Neckar verschenen voor de laatste training van de Rode Duivels voor de afreis naar Frankfurt am Main.


Axel Witsel ontbrak op de training. Recordinternational Jan Vertonghen en Arthur Theate tekenden wel present. Thomas Meunier revalideert momenteel nog steeds in België. Of er een vervanger voor hem zal komen, weten we ten laatste vanavond.

10:59

Rode Duivels, zonder Witsel, trainen laatste keer in basecamp voor wedstrijd tegen Slovakije

09:24

De Duivelse planning op zondag

Matchdag -1, dus een licht gewijzigde planning voor onze Rode Duivels vandaag. De training om 10.30 uur - een kwartier open voor de pers - blijft wel hetzelfde. Daarna volgt een reis naar Frankfurt, waar de Belgen morgen Slovakije treffen. Om 18.45 uur volgt dan de persconferentie met de bondscoach en De Bruyne.


De planning: 

- 10.30 u: Training

- 15.15 u: Vertrek naar Frankfurt

- 18 u: Geschatte aankomst in Frankfurt

- 18.45 u: persconferentie met bondscoach Tedesco en De Bruyne

09:22

Opmerkelijke frietkeuze

Castagne liet zich gisteren ook opmerken door een opmerkelijke voorkeur in de frituur. Een die allerminst gesmaakt werd bij het panel van Dat is fussball.

09:21

De relatie van Tedesco met de spelersgroep is iets makkelijker dan die van Martinez.

Timothy Castagne
09:21

Of ik gefrustreerd zal zijn als ik niet speel? Neen, natuurlijk niet. Ik heb het afgelopen jaar geleerd om telkens positief te zijn.

Arthur Vermeeren
09:20

Hamvragen: wie raakt wanneer fit?

Meunier, Witsel, Theate en Vertonghen. Bij alle vier de Belgische verdedigers hangt een vraagteken boven het hoofd over hun fitheid. Wie zien we snel in actie op het EK?