Belgian Waffles? Help mixed relay-team aan leukere bijnaam tegen de Spelen (en stuur je suggesties door)

 wo 12 juni 2024 09:50
Het mixed relay-team bestaat uit 2 Belgian Tornados en 2 Belgian Cheetahs.
Het mixed relay-team bestaat uit 2 Belgian Tornados en 2 Belgian Cheetahs.

De Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs zijn al helemaal ingeburgerd. Maar ook het Belgische mixed relay-team (4x400 meter) is koortsachtig op zoek naar een passende bijnaam. Heb jij een spitsvondige suggestie?

Van de Belgian Cats tot de Red Flamingos. Zowat alle succesvolle Belgische sportteams hebben tegenwoordig een passende bijnaam.

 

In de atletiek stralen de bijnamen steevast snelheid uit. Denk maar aan de Cheetahs en Falcons, allebei snelle dieren.

 

Het mixed relay-team op de 4x400 meter komt voorlopig niet verder dan de "Belgian Waffles", wat je niet meteen aan snelheid linkt.

 

"We zochten iets iets typisch Belgisch en kwamen uit bij wafels", vertelt mixed relay-loper Christian Iguacel bij atni.be.

 

"Ik had het meer voor ‘"Cheetohs", maar dat vonden ze niet goed. Helaas, want dat vind ik lekkerder dan wafels. We staan nog altijd open voor suggesties.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Qualifio). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Bijnamen van Belgische aflossingsteams
4x100 meter (v) Belgian Rockets
4x100 meter (m) Belgian Falcons
4x400 meter (v) Belgian Cheetahs
4x400 meter (m) Belgian Tornados
4x400 meter mixed relay ???

Olympische medaillekans

De mixed relay-ploeg bestaat uit een mix van de Belgian Tornados en de Belgian Cheetahs.

 

Met Europees kampioen Alexander Doom en (de hopelijk volledig herstelde) Cynthia Bolingo mag het aflossingsteam deze zomer dromen van een olympische medaille.
 

Op het EK grepen ze nog net naast eremetaal Jonathan Sacoor, Naomi Van den Broeck, Alexander Doom en slotloopster Helena Ponette snelden in Rome naar de 4e plek.