Ga naar de inhoud

Jasper Philipsen pikt de draad weer op: "In de Tour ga ik opnieuw voor groen"

 di 11 juni 2024 18:45
Jasper Philipsen neemt het deze week weer op tegen onder meer Tim Merlier.

Woensdag gaat met de Baloise Belgium Tour een van de laatste voorbereidingskoersen op de Tour de France van start. 2 maanden na zijn 2e plaats in Parijs-Roubaix tekent Jasper Philipsen weer present. "Ik zal me hier kunnen meten met sprinters die ik ook in Frankrijk zal tegenkomen", blikt hij vooruit. 

Jasper Philipsen heeft een zeer succesvol voorjaar achter de rug met winst in Milaan-Sanremo als absoluut hoogtepunt.

 

Na zijn 2e plaats in Parijs-Roubaix op 7 april zette de sprinter van Alpecin-Deceuninck een punt achter zijn voorjaarscampagne.

 

"Daarna heb ik niet stilgezeten", vertelt hij aan de vooravond van de Ronde van België, waar hij woensdag hervat.

 

"Ik werkte enkele stages af, onder meer op Tenerife. Ik mis nu alleen nog wedstrijdkilometers in aanloop naar de Tour. In koers kan ik me altijd meer pijn doen dan op training."

Ik hoop deze rittenkoers vooral goed en gezond door te komen, maar een ritzege zal ik niet laten liggen.

Jasper Philipsen

Vorig jaar sprintte Philipsen al in de eerste etappe van de Baloise Belgium Tour naar ritwinst, maar dit jaar wordt er met een tijdrit begonnen, wel op slechts een steenworp van Philipsens woonplaats.

 

"Ik ben daarnet het parcours nog gaan verkennen. Dat deze rittenkoers start in mijn eigen streek, brengt natuurlijk extra motivatie mee."

 

"Er zijn sowieso weinig koersen in deze regio. Gelukkig brengen de Baloise Belgium Tour en straks ook de Renewi Tour en het EK daar verandering in. Vooral naar dat laatste evenement kijk ik uit."

 

"Ik hoop deze rittenkoers vooral goed en gezond door te komen, maar een ritzege zal ik niet laten liggen. Ik zal me al eens kunnen meten met enkele sprinters die ik ook in Frankrijk zal tegenkomen."

 

Vorig jaar won Philipsen 4 ritten in de Tour en veroverde hij ook de groene trui. "Dit jaar ga ik opnieuw voor groen", speelde hij alvast geen verstoppertje.  

Gerelateerd: