Ga naar de inhoud

Bizar einde: Kopecky houdt benen stil om Majerus zege te gunnen, maar die juicht te vroeg

 zo 9 juni 2024 15:24

Met welk gevoel zitten ze bij SD Worx-Protime op de ploegbus? De eindzege van Lotte Kopecky kwam niet meer in gevaar in de Tour of Britain, maar ze lieten wel de slotrit door de vingers glippen. Kopecky wilde ploegmaat Majerus de overwinning gunnen, maar die was te zegezeker en liet zich nog ringeloren door Ruby Roseman-Gannon.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Tour of Britain kon eigenlijk niet meer stuk voor SD Worx-Protime na twee ritzeges voor leider Lotte Kopecky en één overwinning voor Lorena Wiebes, maar toch sluiten ze nog af met een zuur gevoel.

 

In de sprint voor de laatste ritzege kon SD Worx-Protime op drie paarden wedden, maar uiteindelijk bleven ze met lege handen achter.

 

Lotte Kopecky had een klein gaatje in de laatste rechte lijn, maar hield de benen stil om helper Christine Majerus te belonen. Ook Lorena Wiebes gunde de Luxemburgse wel een ritoverwinning.

 

Majerus waande zich zegezeker, maar juichte te vroeg. De Australische Ruby Roseman-Gannon kon op de streep haar wel nog net voorbij dat van de juichende Luxemburgse steken.

 

Zo werden Majerus, Wiebes en Kopecky niet 1, 2 en 3, maar wel 2, 3 en 4. Een kleine smet op de eindzege van Kopecky in Groot-Brittannië.

 

Kopecky volgt op de erelijst in Groot-Brittannië de Italiaanse Elisa Longo Borghini op, die de beste was in 2022. Vorig jaar werd de wedstrijd door financiële problemen bij de organisatie niet georganiseerd.  

  rittenschema Tour of Britain vrouwen
        winnaar leider
06/06 rit 1 Welshpool - Llandudno 142,4 km Lotte Kopecky Lotte Kopecky
07/06 rit 2 Wrexham - Wrexham 140,1 km Lotte Kopecky Lotte Kopecky
08/06 rit 3 Warrington - Warrington 106,8 km Lorena Wiebes Lotte Kopecky
09/06 rit 4 Manchester - Manchester 99,2 km Ruby Roseman-Gannon Lotte Kopecky
Gerelateerd: