Ga naar de inhoud

Zwaar verdict voor Tim Van de Velde na val in steeple: sleutelbeenbreuk en fractuur in schouderblad

 za 8 juni 2024 16:55
De pijnlijke grimas op het gezicht van Van de Velde deed al het ergste vermoeden.

Een val met zware gevolgen. Tim Van de Velde ging vanochtend stevig onderuit op de 3.000 meter steeple en kent nu het verdict: een sleutelbeenbreuk en een fractuur in het schouderblad. Het zomerseizoen van onze landgenoot zit er wellicht meteen op.

Zowat alles wat deze ochtend fout kon lopen tijdens de 3.000 meter steeple op het EK in Rome, liep ook effectief fout.

 

Drie landgenoten stonden er aan de start, maar geen enkele haalde de finish. Clément Deflandre gaf op met problemen aan de achillespees, Rémi Schyns en Tim Van de Velde gingen onderuit en moesten de strijd ook staken.

 

Bij die laatste gebeurde dat na een sprong over een balk. Van de Velde haperde met zijn linkervoet en kwam vol op zijn linkerschouder terecht.

 

Deze namiddag kwam hij op X met een update. "Het verdict: sleutelbeenbreuk en een fractuur in het schouderblad...", klinkt het.

 

Van de Velde mag wellicht meteen een kruis maken over zijn zomerseizoen. Erg pijnlijk, zo getuigen ook de gebroken hartjes waarmee onze landgenoot zijn X-post afsluit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Later op de avond kwam er ook nog slecht nieuws voor Rémi Schyns. Hij liep bij zijn val een spierscheur in de kuit op.

 

Hij kwam slecht neer bij het nemen van een van de hindernissen en moest net als Van de Velde meteen opgeven.

 

Schyns mag zijn olympische droom hoogstwaarschijnlijk ook opbergen.

Gerelateerd: