Ga naar de inhoud

Maxim Van Gils wint sprintje bergop in GP Aargau, Thibau Nys kan titel niet verlengen door val

 vr 7 juni 2024 17:48
""
Maxim Van Gils wint, Thibau Nys komt lelijk ten val.

De winnaar in Maxim Van Gils (Lotto-Dstny) is dit seizoen opgestaan en is niet van plan om snel weer te gaan liggen. Met de Grote Prijs van Aargau boekt hij al zijn derde zege van het seizoen, zijn tweede op een rij. Thibau Nys hoopte in de Zwitserse eendagskoers net als vorig jaar te winnen, maar hij kwam ten val in de sprint.

De Grote Prijs van het kanton Aargau is de traditionele opwarmer voor de Ronde van Zwitserland, die zondag van start gaat.

 

Bijna even traditioneel is het sprintje bergop richting de finish in Leuggern, waarbij de renners al 7 beklimmingen van de Rotberg in de benen hebben.

 

Thibau Nys behaalde er vorig jaar zijn tweede profzege door Marc Hirschi en Pello Bilbao te verslaan. Met zijn vorm uit Hongarije en Noorwegen hoopte Nys dat een jaar later nog eens dunnetjes over te doen.

Het koersverloop verliep ook perfect volgens plan voor de 21-jarige Belg van Lidl-Trek. Maar in de slotmeters liep het mis.

Net wanneer Nys in een gat wou duiken richting de koppositie kreeg hij een - ongetwijfeld onbedoelde - schouderduw van zijn ploegmaat Bagioli, waardoor hij brutaal onderuit ging.

Maxim Van Gils was toen vooraan al lang op topsnelheid gekomen. De goudklomp van Lotto-Dstny won uiteindelijk nog met ruime voorsprong, voor Alberto Bettiol en Roger Adria.

Van Gils zet zo zijn onwaarschijnlijke reeks van dit seizoen voort. Los van de Ronde van Catalonië - waar hij met kniepijn sukkelde - eindigde hij in 11 van zijn 12 koersdagen in de top 7. Een maand geleden sloot hij zijn voorjaar af met een zege in Frankfurt, nu begint hij het tweede deel van zijn jaar opnieuw met een zege. Veelbelovend.

"Schaafwonden" bij Nys

Een uurtje na de wedstrijd bleken de blessures bij Nys mee te vallen. "Thibau is oké", reageerde Lidl-Trek bij Sporza. "Hij heeft wat schaafwonden, maar het lijkt erop dat er geen serieuze blessures zijn. De ploegdokter onderzoekt hem momenteel."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De val van Thibau Nys

Uitslag GP Aargau (1.1)
1. Maxim Van Gils 174 km in 4u13'20"
2. Alberto Bettiol (Ita)  
3. Roger Adria (Spa) zelfde tijd
4. Isaac Del Toro (Mex)  
5. Anders Foldager (Den)  
6. Fabio Christen (Zwi)  
7. Vincenzo Albanese (Ita)  
8. Sergio Higuita (Col)  
9. Alessandro Verre (Ita)  
10. Rui Costa (Por)  
33. Sylvain Moniquet  
35. Thibau Nys