Ga naar de inhoud

Arthur Vermeeren geniet van speeltijd na moeilijke start bij Atletico: "Blijf overtuigd van mijn transfer"

 do 6 juni 2024 11:44

Bijna 3 maanden heeft Arthur Vermeeren moeten wachten om nog eens 90 minuten voetbal op zijn bord te krijgen. Dus doet het vertrouwen van de bondscoach Domenico Tedesco extra deugd voor de middenvelder die in Madrid een moeilijke start kende. "Ik moet er eerlijk over zijn, ik had niet verwacht deel uit te maken van de selectie", is Vermeeren opgelucht.

"Een heel goed gevoel", gaven de 90 minuten voetballen in het shirt van de Rode Duivels

 

"Want het was ook lang geleden", weet Arthur Vermeeren zelf ook. "Het is ook belangrijk voor het vertrouwen met zo'n groot toernooi voor de deur."

 

Bij zijn club Atlético Madrid had de Belgische draaischijf slechts een klein bijrolletje. 

 

"Het kon beter verlopen, maar ik ben nog steeds vol overtuigd van mijn transferkeuze. Ik wist dat dit zou gebeuren. Het doel was om me aan te passen richting volgend seizoen. Natuurlijk hoopte ik meer te spelen, daar ga ik niet over liegen."

Ik raak stilaan gesetteld in Spanje en ook op training stijgt mijn niveau weer.

Arthur Vermeeren

160 minuten in La Liga. Meer ervaring mocht Vermeeren nog niet opdoen in Madrid.

 

"Ik moet er eerlijk over zijn. Ik had het niet verwacht om bij de selectie te zitten", zegt hij zelf. "Dan is het extra mooi dat ik toch het vertrouwen krijg van de coach. Het is aan mij om te tonen dat het terecht is."

 

Op de steun van Domenico Tedesco kan Vermeeren alvast rekenen: "Hij heeft vertrouwen in mij en weet wat mijn kwaliteiten zijn. De coach verzekert me dat als ik hard werk het allemaal goed komt."

 

En ook in Spanje lijkt de spelverdeler meer op zijn pootjes te landen.

 

"Ik raak stilaan gesetteld en ook op training stijgt mijn niveau weer. Ik ga zo hard mogelijk werken om te bewijzen dat ik er klaar voor ben. Simeone heeft me ook verzekerd dat ik goed bezig ben", besluit Vermeeren.

Gerelateerd: