Ga naar de inhoud

Relaxte Remco Evenepoel houdt de boot nog steeds af: "Zelf actie ondernemen wordt moeilijk vandaag"

 ma 3 juni 2024 15:06
Remco Evenepoel aan de start.
Evenepoel legt zichzelf nog geen druk op.

Eindelijk terug op de fiets. Na zijn lelijke val in de Ronde van het Baskenland heeft Remco Evenepoel zijn eerste koersdag sinds begin april goed verteerd. Al blijft het doel van de Belgische kampioen in deze Dauphiné nog steeds gelijk: "Ik wil mijn vertrouwen verder opbouwen deze week." 

Remco Evenepoel is terug coureur.

Gisteren maakte de Belgische kampioen zijn grote comeback. Onze man in Frankrijk polste dan ook even naar het gevoel van Evenepoel. 

"Ik heb geen last, dat is het belangrijkste. Ik voel me oké", stelt de kopman van Soudal Quick-Step gerust."

Ik moet eerst alles opnieuw gewoon worden in het peloton. 

Remco Evenepoel

Wat is de verdere insteek dan vandaag? 

"Vooral vertrouwen opbouwen en alles opnieuw gewoon worden", gaat Evenepoel verder. "Ik wil zo economisch mogelijk de finish bereiken." 

Aan de meet bergop ligt vandaag wel de gele leiderstrui voor het grijpen. Is het dan dan geen slecht idee om gewoon te volgen en misschien toch mee te doen voor winst? 

(lees verder onder de foto) 

Mads Pedersen verdedigt vandaag zijn gele trui, al wordt dat een lastig karwei.

"Het zal moeilijk worden om zelf actie te ondernemen , zeker met de tegenwind op de slotklim", denkt Evenepoel.  "Er is niet echt iemand gebaat om een aanval te plaatsen."

Welk scenario ziet de ex-wereldkampioen zich dan wel voltrekken? 

"Ik gok op een sprint bergop met een 30 à 40-tal renners. Zo blijven er natuurlijk veel kanshebbers over. Eerst ons vooraan posteren, dan zien we wel of de benen klaar zijn om te sprinten.

Wanneer Evenepoel zich nog niet top voelt, hebben ze bij Soudal Quick-Step natuurlijk nog een troef in de hand. 

"Zowel Ilan (Van Wilder) als ikzelf maken kans. Onderweg zien we wel wie de beste is, we spreken sowieso af wie er zal sprinten", sluit Evenepoel af. 

Gerelateerd: