Ga naar de inhoud

Europees recordhouder op de 400m Hudson-Smith past voor EK in Rome, Doom nu weer topfavoriet

 ma 3 juni 2024 13:14
Vorige week verbeterde Hudson-Smith nog zijn Europese record.

Alexander Doom start dit weekend dan toch als topfavoriet op de 400 meter aan het EK in Rome. Zijn voornaamste concurrent en regerend Europees kampioen Matthew Hudson-Smith verbeterde vorige week nog zijn eigen Europese record op de 400 meter, maar geeft forfait voor Rome. De Brit wil zich volledig focussen op de Olympische Spelen.

Amper enkele dagen geleden vuurde Europees kampioen op de 400 meter Matthew Hudson-Smith nog een serieuze waarschuwing af.

 

Op de Diamond League-meeting in Oslo scherpte hij zijn eigen Europese record uit 2023 aan tot 44"07. Meteen ook goed om Alexander Doom van de troon te stoten.

 

Doom had geen Europees record op zijn naam staan, maar wel de beste Europese jaarprestatie. Onze landgenoot voerde de rangen aan met een chrono van 44"44.

 

Na zijn knalprestatie in Oslo werd Hudson-Smith meteen ook gebombardeerd tot topfavoriet voor het EK van komend weekend, maar daar zal de Brit niet schitteren.

 

Op zijn Instagram maakte hij bekend dat hij past voor Rome. "Na mijn Europees record heb ik beslist om verder te trainen en all-in te gaan voor de Olympische Spelen. Succes aan iedereen in Rome en ik zal terug zijn voor de Britse kampioenschappen eind juni", schrijft hij.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: