Ga naar de inhoud

Red Panthers tonen weerbaarheid en zetten scheve situatie recht tegen Australië

 zo 2 juni 2024 15:47
Vreugde bij de Red Panthers.
Vreugde bij de Red Panthers.

In de Hockey Pro League hebben de Red Panthers het Antwerpse luik afgesloten met een 2-1-overwinning tegen Australië. Door de winst nestelen de Belgische vrouwen zich voorlopig in de top 4 van de landencompetitie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het duel met Australië was de laatste van een reeks wedstrijden die de Red Panthers deze week voor eigen volk mochten spelen in Antwerpen.

 

Enkele dagen geleden hadden de Belgische vrouwen nog een shoot-out nodig om de Australiërs te verslaan, maar zover lieten de Panthers het zondagmiddag niet komen.

 

Nochtans was de start van de Belgen, die net als Australië niet op volle kracht aantraden, niet overtuigend. De bezoekers waren aanvankelijk de betere ploeg en drukten hun overwicht ook uit in een doelpunt, met dank aan Alice Arnott.

 

Maar na dat moeilijke wedstrijdbegin toonden de Red Panthers veerkracht. België kwam steeds beter in de wedstrijd en vlak voor de rust kon Gerniers de gelijkmaker binnen jassen na een strafcorner.

 

In totaal kregen de Belgische dames 7 penaltycorners, maar alleen Gerniers kon er daar eentje van benutten. Zo bleef het wachten tot 10 minuten voor tijd en de 2-1 van Bonami. De knappe deviatie liet de Australische goalie kansloos.

 

Door de winst nestelen de Panthers zich nu in de top 4 van de Hockey Pro League. Eind juni spelen de Belgen hun laatste 4 wedstrijden van deze editie. In Utrecht en Amsterdam staat dan een tweeluik op het programma met telkens Groot-Brittannië en thuisland Nederland.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Alix Gerniers: “Hopen op kwartfinale op de Spelen, de rest is bonus”

Gerniers: "We zijn moeilijk begonnen, maar hebben vanaf het tweede kwart een mooie reactie getoond. Uiteindelijk zijn we heel blij dat we op het einde nog hebben kunnen scoren en zo nog de overwinning op onze naam hebben kunnen schrijven. Ik had zelf een foutje gemaakt bij de 1-0, dus was ik zeer blij dat ik zelf nog kon prikken. Al was de bal wel maar net over de lijn."

 

"Maar goed, winnen tegen Australië - al jaren een sterk team - is altijd zeer leuk. Het is mooi dat we zo dicht bij de spelen kunnen tonen dat we deze ploeg misschien zelfs voorbijgegaan zijn qua niveau. Het hebben alvast een superpositief luik van deze Hockey Pro League achter de rug. Het was een zeer goede test voor ons, net zoals de aankomende wedstrijd tegen Nederland dat ook zal zijn. En onze ambitie voor Parijs? Hopelijk kunnen we de kwartfinale halen op de Spelen. De rest is bonus voor ons."

red panthers in hockey pro league
Argentinië België 5-0
België Duitsland 0-3
Argentinië België 2-0
Duitsland België 3-1
België Verenigde Staten 5-1
België India 2-0
India België 1-2
Verenigde Staten België 1-2
België Australië 2-2 (3-2 s.c.)
België China 1-1 (4-3 s.c.)
China België 2-1
Australië België 1-2
Nederland België 1-2
Groot-Brittannië België 1-2
België Nederland vri
België Groot-Brittannië zat
stand hockey pro league
    M W G V ptn
1. Nederland 14 13 0 1 39
2. Argentinië 16 10 2 4 34
3. Duitsland 14 10 1 3 31
4. China 16 7 4 5 25
5. BELGIE 14 7 2 7 25
6. Australië 16 7 2 7 24
7. Groot-Brittannië 14 3 3 8 14
8. India 16 2 1 13 8
9. Verenigde Staten 16 1 1 15 4