Ga naar de inhoud

Pieter Sisk loopt een toptijd op de 800 meter en loopt limiet voor EK én Olympische Spelen

 za 25 mei 2024 21:48
Pieter Sisk mag zich opmaken voor het EK én de Olympische Spelen.

De Belgische atletiekdelegatie voor de Olympische Spelen in Parijs is weer met één telg uitgebreid. Op de IFAM-meeting in Brussel heeft Pieter Sisk een toptijd gelopen. Zijn 1'44"46 is meteen goed voor de EK-limiet én de olympische limiet.

De 24-jarige Pieter Sisk timmert al een tijdje aan de weg naar de top op de 800 meter. Vorige week zette hij zijn persoonlijk record al op 1'45"63, maar daar deed hij bij zijn zege in Brussel nog meer dan een seconde van.

 

In een snelle race verzwakte Sisk niet en kwam hij over de finish in 1'44"46. Met zijn nieuwe toptijd springt hij op de Belgische ranking aller tijden van plaats 7 naar plaats 4. Het Belgisch record blijft van Ivo Van Damme met 1'43"86 in 1976.

 

"Het is misschien een verrassing, maar die olympische limiet was wel iets waarop ik gebrand was", bekende Sisk aan onze reporter Simon Van Glabeke. "Het zijn 2 vliegen in 1 klap, dit zorgt voor een grote ontlading. Ik ben heel tevreden."

Deze prestatie heeft heel veel opofferingen gevraagd de afgelopen jaren. Bij de finish komen die herinneringen allemaal boven.

Pieter Sisk

Na de finish kwamen de emoties ook boven. "Er komt heel veel druk bij zo'n limiet. Deze prestatie heeft heel veel opofferingen gevraagd de afgelopen jaren. Wanneer je over de finish komt, dan komen die herinneringen allemaal boven."


Opvallend, Sisk liep ook al de EK-limiet op de 1.500 meter. "Klopt, maar van de geplaatste Belgen heb ik pas de 4e tijd en daarom viel ik net buiten de selectie." Dat overkwam hem ook voor het WK indoor dit jaar op de 800 meter.


Wil Sisk op de 1.500 meter ook nog naar de Olympische Spelen? "Ik ben heel blij met die limiet op de 800 meter en ik zie wel wat er nog uit de bus valt. Ik ga het sober vieren met de familie en wil zondag in Brussel ook nog de 1.500 meter lopen."


Sisk is al de tweede Belg op de 800 meter die zeker is van de Olympische Spelen. Eerder kon ook Tibo De Smet al onder de olympische limiet van 1'44"70.

Gerelateerd: