Ga naar de inhoud

Marten Van Riel is beste Belgische triatleet in Cagliari met 12e plaats

 za 25 mei 2024 20:42
Marten Van Riel (archieffoto)

Marten Van Riel is zaterdag als twaalfde geëindigd in de tweede manche van de World Triathlon Series in het Italiaanse Cagliari. Bij de vrouwen was Jolien Vermeylen de beste Belgische op de 19e plaats, Claire Michel eindigde als 45e.

De tweede manche van de World Triatlon Series in Cagliari was de laatste wedstrijd voor de triatleten om nog te stijgen op de olympische ranking. Marten Van Riel staat hoog genoeg op die ranking en kwam dus ontspannen aan de start in Cagliari.

 

Van Riel begon in de kopgroep aan het lopen en finishte uiteindelijk als 12e. Hij had bijna 2 minuten achterstand op de Britse winnaar Alex Yee. Die haalde het in een eindsprint van de Nieuw-Zeelander Hayden Wilde.

 

Bij de vrouwen was de zege voor de Française Cassandre Beaugrand. Op iets meer dan 2 minuten kwam Jolien Vermeylen als 19e over de finish. Claire Michel had niet haar dagje en raakte niet verder dan de 45e plaats. Of dat genoeg is voor olympische kwalificatie weten we maandag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: