Ga naar de inhoud

Deugddoende zege: Arnaud De Lie viert comeback met machtige sprint in Famenne Ardenne Classic

 zo 28 april 2024 16:53
Een deugddoende zege voor Arnaud De Lie.
Een deugddoende zege voor Arnaud De Lie.

Arnaud De Lie is back! Na zijn mager voorjaar sprintte hij vriend en vijand uit het wiel in de Famenne Ardenne Classic. Goed voor zijn 1e zege van het seizoen. De Lies ploegmakker Maxim Van Gils (3e) maakte het feestje voor Lotto-Dstny  compleet.

Voor Arnaud De Lie was de Famenne Ardenne Classic de eerste wedstrijd na een lamentabel voorjaar (met een val in Le Samyn, de ziekte van Lyme en geen resultaten).

 

"Maar ik weet niet of ik er klaar voor ben vandaag", hield De Lie bij de start de druk nog af.

 

Dat De Lie geen cadeautje moest verwachten, werd duidelijk in de laatste 30 kilometer. Vooral Israel-Premier Tech ging slag om slinger demarreren.

Op de laatste helling schudde Derek Gee eerst aan de boom, daarna nam zijn ploegmakker Riley Sheehan over. Maar met dank aan Cofidis vloeide alles weer samen.

 

De Lie was in de finale niet weg te slaan uit de eerste 20 posities. Maar toen Axel Zingle vrij vroeg de sprint aanging, moest De Lie een gaatje dichten.

 

De topfavoriet zoefde Zingle voorbij en kwam zegevierend over de streep. De opluchting was van zijn gezicht af te lezen.

De Lie: "Het was een moeilijke periode"

Zijn eerste zege van het seizoen deed De Lie zichtbaar veel deugd.

 

"Ik heb moeilijke momenten beleefd de afgelopen periode", geeft hij toe.

 

"Ik had goed getraind en veel opofferingen gedaan (voor de klassiekers). Maar uiteindelijk kon ik niet veel uitrichten."

 

"Het doet me dan ook heel veel plezier om hier te winnen. Maar het doet vooral ook deugd dat ik weer een goed gevoel had."

 

De Lie mag dat goede gevoel komend weekend proberen door te trekken in de Franse eendagskoersen de GP du Morbihan en de Tro-Bro Léon. Koersen waarin hij extra vertrouwen wil opdoen voor zijn Tour-debuut.

Uitslag Famenne Ardenne Classic (1.1)
1. Arnaud De Lie  
2. Axel Zingle (Fra)  
3. Maxim Van Gils  
4. Riley Sheehan (VS)  
5. Emilien Jeannière (Fra)  
6. Hugo Hofstetter (Fra)  
7. Axel Huens (Fra)  
8. Lorenzo Rota (Ita)  
9. Vincent Van Hemelen  
10. Mads Andersen (Den)