Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Gerben Kuypers goes WorldTour en rijdt Luik-Bastenaken-Luik voor Intermarché-Wanty: "Vereerd en dankbaar"

 vr 19 april 2024 11:51
" "
De ambitieuze Kuypers reed sinds vorig seizoen bij de opleidingsploeg van het team.

Intermarché-Wanty blijft de vruchten plukken van zijn opleidingsteam: Gerben Kuypers maakt met onmiddellijke ingang de overstap naar het WorldTeam en maakt komende zondag zijn debuut op het hoogste niveau in Luik-Bastenaken-Luik. 

Gerben Kuypers reed sinds vorig seizoen voor Wanty-ReUz-Technord, het continentale opleidingsteam van Intermarché-Wanty.

Na de Italiaan Francesco Busatto, de Fransman Alexy Faure Prost en de Nederlanders Roel van Sintmaartensdijk en Huub Artz is de 24-jarige veldrijder de vijfde renner die uit de ploeg onder leiding van Kévin Van Melsen promoveert naar Intermarché-Wanty.

"Ik heb me snel ontwikkeld sinds mijn komst bij de Intermarché-Wanty-structuur en dat zorgde voor meer ambitie", zegt Kuypers in een persbericht van zijn team.

"Ik droomde ervan om met het WorldTeam op het hoogste niveau te koersen."

Ik heb me snel ontwikkeld en dat zorgde voor meer ambitie. Ik voel me vereerd en ben de ploeg enorm dankbaar.

Gerben Kuypers

"Mijn gezondheidsproblemen (mycoplasma-infectie, red) van afgelopen winter hebben mij afgeremd, maar dat heeft geen invloed gehad op het vertrouwen dat de ploeg in mij had."

"Deze kans om de stap naar de WorldTour te maken is daar het grootste bewijs van. Ik voel me vereerd en ik ben de ploeg enorm dankbaar."

"Luik-Bastenaken-Luik wordt mijn eerste monument, het zal heel speciaal zijn. Ik zal alles geven in dienst van de ploeg in de hoop zo het verschil te maken voor de kopmannen."

In de selectie voor Luik heeft hij het gezelschap van Francesco Busatto, Lilian Calmejane, Kevin Colleoni, Lorenzo Rota, Rein Taaramäe en Georg Zimmermann.

Programma Kuypers

 Na Luik-Bastenaken-Luik staan voor Kuypers de Famenne Ardenne Classic (1.1), Eschborn-Frankfurt (WT), de GP Morbihan (1.Pro), de Tro-Bro Léon (1.Pro), de Antwerp Port Epic (1.1), de Ronde van Noorwegen (2.Pro), Dwars door het Hageland (1.Pro) en de Baloise Belgium Tour (2.Pro) op het programma.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.