Ga naar de inhoud

Jontay Porter zijn NBA-carrière zit erop: gokschandaal levert speler van Toronto levenslange schorsing op

 wo 17 april 2024 20:59

Het gokschandaal in de NBA eist zijn tol voor Jontay Porter. De speler van de Toronto Raptors is beschuldigd van "een overtreding" inzake de regels rond sportgokken. Het levert hem een levenslange schorsing op in de Amerikaanse basketbalcompetitie.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Even de feiten op een rijtje.

 

Jontay Porter werd al verdacht van een gokschandaal op 26 januari, voor de match tegen de LA Clippers. Nu blijkt dat er bewijs is gevonden voor een gelijkaardig voorval op 20 maart/

 

De speler van Toronto Raptors zou aan een gokker gezegd hebben dat hij geblesseerd het veld zou verlaten. Dat gebeurde ook, omdat hij zich "ziek voelde" na drie minuten.

 

Het resultaat: de 80.000 dollar inzet werden 1,1 miljoen dollar winst voor de NBA-gokker. Maar voor Porter volgt er nu een stevige staart.

Zijn flagrante overtredingen van onze regels worden met de zwaarste sancties bestraft.

NBA-commissaris

"Uit onderzoek bleek dat Porter zijn eigen speldeelname beperkte om de uitkomst van een of meerdere weddenschappen op zijn prestatie(s) te beïnvloeden", klinkt het in een statement van de NBA.

 

"Daarnaast plaatste Porter van januari tot en met maart 2024 ten minste 13 weddenschappen op de G League - waar hij zelf geregeld aan deelnam - met een gokaccount van een medewerker."

 

De bedragen van de inzet varieerden van 15 dollar tot wel 22.000 dollar. Die feiten opgeteld, leveren Jontay Porter een levenslange schorsing op.

 

"Er is niets belangrijker dan het beschermen van de integriteit van de NBA-competitie voor onze fans, teams en iedereen die met onze sport te maken heeft", reageert NBA-commissaris Adam Silver.

 

"Zijn flagrante overtredingen van onze regels worden met de zwaarste sancties bestraft. En zijn acties roepen belangrijke vragen op over ons regelgevingskader."

 

Het laatste woord over sportweddenschappen in de NBA is nog niet geschreven.

Gerelateerd: