Ga naar de inhoud

Jupiler Pro League klassement

ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
50
10
7
0
3
21
6
2
Union
49
10
4
4
2
17
12
3
Anderlecht
46
10
4
4
2
12
12
4
Cercle Brugge
37
10
3
3
4
13
13
5
KRC Genk
37
10
4
5
1
8
17
6
Antwerp
32
10
2
8
0
7
18
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
11
5
3
0
2
12
3
2
Union
7
5
2
2
1
9
6
3
Anderlecht
12
5
4
1
0
8
3
4
Cercle Brugge
5
5
1
2
2
7
6
5
KRC Genk
10
5
3
1
1
5
5
6
Antwerp
3
5
1
4
0
5
9
ploegptnmm+m-m=d+d-
1
Club Brugge
13
5
4
0
1
9
3
2
Union
7
5
2
2
1
8
6
3
Anderlecht
2
5
0
3
2
4
9
4
Cercle Brugge
8
5
2
1
2
6
7
5
KRC Genk
3
5
1
4
0
3
12
6
Antwerp
3
5
1
4
0
2
9

"0 punten, dat is toch niet normaal?": Union likt zijn wonden na derde uppercut in Play-offs

 ma 15 april 2024 06:11

Een tik van Genk, een dreun van Cercle en nu een uppercut van Anderlecht. Union blijft maar incasseren en is zijn leidersplaats kwijt. Zichtbaar aangeslagen likten de Brusselaars hun wonden: "Onze wissels waren vroeger een gamechanger, nu zorgen ze voor problemen", baalde trainer Alexander Blessin.

Lang geleden dat we Union zó mistroostig zagen.


Het gezicht van coach Alexander Blessin op onweer, zijn spelers treurend op de grasmat van het Lotto Park.

 

Terwijl er velen vooraf dachten dat dit eindelijk de play-offs van Union zouden worden, blijven de Brusselaars met 0 op 9 achter. Weg leidersplaats.

 

"Het is moeilijk om te verklaren waarom we nu drie keer op rij verliezen", zocht Blessin naar antwoorden op de persconferentie. "Sowieso doet het veel pijn."

 

"We slikken in elk geval te makkelijk goals - 6 stuks in 3 matchen. En die komen ook te vaak door individuele foutjes. Vandaag waren we nochtans beter dan de vorige wedstrijden, met meer strijd en inzet. Maar je merkt aan ons spel ook wel dat we wat vertrouwen missen. Nu moeten we alles analyseren om beter te doen tegen Club Brugge. Het wordt in elk geval geen fijne week."

We gaan nu op training kijken wie er wil vechten en welke spelers de beste indruk geven.

Alexander Blessin

"Het verschil met het reguliere seizoen en nu? In de competitie hadden onze wissels altijd een impact, ze waren een gamechanger. Nu zorgen ze net voor problemen", legde Blessin de vinger op de wond.

 

"Maar we mogen het niet allemaal in hun schoenen schuiven. Ik praat niet over individuele spelers. Het probleem is dat we niet presteren zoals in de competitie. We gaan nu op training kijken wie er wil vechten en welke spelers de beste indruk geven."

Niet in het negatieve vervallen

Ook bij de spelers was er achteraf veel hartzeer.

 

"Dit is heel hard", baalde Noah Sadiki in de mixed-zone. "Na die penalty en rode kaart voor Anderlecht dacht je dat de match onze kant zou opgaan. Maar na de wissels... (zucht) We kunnen niemand anders dan onszelf verwijten voor deze nederlaag. We moeten volwassen genoeg zijn om met zulke momenten om te gaan. 0 punten na drie matchen: dat is niet toch niet normaal?"

We moeten niet alles dat we de voorbije maanden opgebouwd hebben in de vuilbak gooien.

Anthony Moris

Even verderop knikte Anthony Moris: "Met 0 op 9 achterblijven, doet bijzonder veel pijn", aldus de doelman, die ook niet te veel in het negatieve wilde vervallen.

 

"Want het seizoen is nog lang. We moeten niet alles dat we de voorbije maanden opgebouwd hebben in de vuilbak gooien - iedereen moet blijven vechten. Zeker omdat in de play-offs alles elke week kan veranderen. Het ontbreekt ons alleen een beetje aan efficiëntie in beide rechthoeken."

 

Moris was overigens zelf niet vrij van schuld bij de openingstreffer. Zijn visie op de feiten: "Het was een moeilijke bal - ik kon hem niet volledig naar de zijkant duwen. Ach, als keeper weet je dat elk half foutje in een tegentreffer kan veranderen. Dat moet je accepteren. We gaan nu allemaal aan het werk richting volgende week."

Gerelateerd: