Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 15  /  21 - Manerba del Garda - Mottolino
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Biniam Girmay voegt Giro toe aan programma: "Deze editie biedt veel mooie kansen"

 za 13 april 2024 13:18
De Eritreëer staat straks voor de tweede keer aan de start van de Giro.

Straks geen Wout van Aert in de Giro, maar een andere smaakmaker is er wel bij. Vandaag kondigde Intermarché-Wanty aan dat Biniam Girmay aan de start van de Ronde van Italië zal staan. Voor de Eritreëer is het zijn tweede deelname. De vorige liep nogal ongelukkig af met het "kurkincident".

Tijdens het voorjaar gaf Biniam Girmay na een moeilijk seizoen weer tekenen van leven, nu wil de snelle man van Intermarché-Wanty opnieuw helemaal schitteren op het hoogste niveau.

 

Girmay trekt naar de Giro en daar heeft hij volgens zijn team goeie redenen voor. "Biniam bezorgde ons onvergetelijke herinneringen tijdens zijn eerste deelname aan de Giro twee jaar terug, maar tegelijk blijven we zitten met een gevoel van 'unfinished business'", stelt Performance Manager Aike Visbeek.

 

Daarmee verwijst Visbeek naar de knappe etappewinst van Girmay tijdens zijn eerste deelname, maar natuurlijk ook naar het ongelukkige incident dat na die zege voorviel. Girmay opende op het podium een fles en kreeg daarbij de kurk in zijn oog.

 

Het zorgde voor een bloeding bij de Afrikaan, die zo abrupt zijn eerste Giro ten einde zag komen.

Gerelateerd:

Nu aast Girmay dus op revanche. "Hij is zeer gemotiveerd om terug te keren met grote doelen", gaat Visbeek verder.

 

"De editie van 2024 biedt mooie kansen voor renners met zijn profiel. Er zijn heel wat etappes met een lastige finale die kunnen eindigen op een groepssprint. Om deze redenen hebben we samen met Biniam besloten om de Giro op te nemen in zijn programma."

 

"Biniam heeft richting deze Giro dezelfde voorbereiding als twee jaar geleden, met een hoogtestage in zijn huis in Asmara. Hij krijgt met Adrien Petit en Dion Smith ook twee ervaren luitenanten mee", besluit Visbeek.

 

Levert dat hem net als bij zijn eerste deelname etappewinst op?

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.