Ga naar de inhoud

Barcelona én PSG weigeren interviews aan Spaanse TV-zender na ongepaste opmerking over 16-jarig toptalent

 wo 10 april 2024 23:25
Lamine Yamal.

Tijdens de wedstrijd lijnrecht tegenover elkaar, erna solidair. PSG en Barcelona weigerden na hun clash interviews aan de Spaanse rechtenhouder Movistar. De commentator had vooraf een ongepaste opmerking gemaakt over het 16-jarige toptalent Lamine Yamal.

De Spaanse tiener Lamine Yamal beleeft zijn droom en lijkt voorbestemd voor het allerhoogste in het voetbal. Nochtans was zijn jeugd niet altijd even makkelijk - hij groeide op in Rocafonda, een van de armste wijken van Catalonië.

 

Met dat verleden in het achterhoofd maakte de analist en ex-prof Mono Burgos, actief bij Movistar, een volledig misplaatste opmerking voor de match.

 

"Lamine Yamal? Als zijn carrière niet lukt, eindigt hij op straat bij de stoplichten."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Achteraf weigerden Barcelona én PSG alle interviews aan de Tv-zender. Yamal speelde overigens een prima wedstrijd en lag met een knappe voorzet aan de basis van de openingsgoal.


Burgos, in het verleden 8 jaar actief als assistent bij Atlético, verontschuldigde zich later.


"Ik wou dat ik Lamines kwaliteiten had. Ik wou niemand kwetsen met die opmerking. Als je je beledigd voelt, dan wil ik me excuseren. Het was niet mijn bedoeling. Soms geraak je in de problemen door een grapje te maken. In deze tijden moet je je aan alles aanpassen."

Gerelateerd: