Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Mads Pedersen verlekkert zich op Parijs-Roubaix: "Mijn lichaam is klaar voor de volgende koers"

 za 6 april 2024 09:03
Mads Pedersen woekerde met zijn krachten in de Ronde van Vlaanderen.

In de Ronde van Vlaanderen moest hij met een gehavend lichaam het geweer van schouder veranderen. Zijn er 5 dagen later al tekenen van beterschap bij Mads Pedersen, zwaar gevallen in Dwars door Vlaanderen? "Ik voel me vrij goed", vuurt hij positieve signalen af. 

Vorige week gaf hij op hetzelfde tijdstip aan dat hij geen 100 procent was, een voorwaarde om te kunnen schitteren in de Ronde van Vlaanderen. Maar wat vertelt zijn lichaam nu?

 

"Ik voel me vrij goed", antwoordt Mads Pedersen. "Het is nu toch bijna een week geleden. Mijn lichaam is klaar voor de volgende koers."

 

"Mijn vorm moet min of meer gelijk zijn. Mijn lichaam voelt wat minder pijnlijk aan en met mijn verwondingen gaat het de goeie kant op."

 

In de Ronde moest Pedersen nog noodgedwongen kiezen voor een zeer vroege aanval. "Parijs-Roubaix is een totaal andere koers en vraagt dus een andere aanpak", verzekert de Deen.

 

"Ik wil het met de eerste jongens tot op de Vélodrome schoppen en zo meedoen voor de zege. Deze koers moet me zeker nog beter liggen."

 

"We blijven ook geloven in onze filosofie. We missen ook jongens, maar blessures maken deel uit van de koers."

 

 

Natuurlijk sprint ik liever zonder Jasper Philipsen, maar nu praten we over droomscenario's en dan denk ik vooral aan alleen finishen met een voorsprong van 2 minuten. Maar dat zal niet gebeuren, hé.

Mads Pedersen

Een van de mogelijke concurrenten is Jasper Philipsen. Durft Pedersen met de winnaar van Milaan-Sanremo naar de piste afzakken?

 

"Het hangt af van hoe er gekoerst is", schat hij in. Vorig jaar werd Pedersen 4e in de Hel.

 

"Natuurlijk sprint je liever zonder Philipsen, maar nu praten we over droomscenario's en dan denk ik vooral aan alleen finishen met een voorsprong van 2 minuten. Maar dat zal niet gebeuren, hé."

 

Wat wel zal gebeuren, is een intermezzo met de chicane vlak voor het Bos van Wallers. "Het is wat het is", zegt hij over de toevoeging. "Niet elke renner is bevraagd, maar de chicane is er nu. Je moet er mee omgaan."

 

"Wat het effect van die flessenhals zal zijn? Geen idee, we hebben zoiets nog nooit gedaan. Zondagavond kan ik een beter antwoord geven."

 

"Het zit ook niet in mijn hoofd. Uiteraard wil ik als eerste die bocht aansnijden, maar we zullen vooral achteraf kunnen praten over hoe het gegaan is."

 

"Of het nu een verbetering is of niet, dat kunnen we nu gewoon nog niet vertellen. Wij gokken wat er zal gebeuren, jullie doen dat ook. Maar niemand doet het met kennis van zaken."

Mads Pedersen in 6 deelnames aan Parijs-Roubaix: 4e, 51e, 71e, 95e en 2 opgaves.

Neutraal

Over de veiligheidskwestie in het peloton hield Mads Pedersen zich overigens opvallend kordaat op de vlakte

 

"Ik wil me neutraal opstellen, want dit gaat mijn petje te boven. We moeten dit ook bespreken met renners en organisatoren, niet met de pers. Ik kan niet met stenen gooien naar anderen als ik zelf geen duidelijke oplossing heb."

Gerelateerd: