Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Visma-Lease a Bike vist weer naast de Ronde: "We geloven dat Wout van Aert de evenknie was geweest"

 zo 31 maart 2024 21:43
Tiesj Benoot werd 15e.

Zonder de grote leider is Visma-Lease a Bike door het ijs gezakt. Matteo Jorgenson lanceerde op 111 kilometer van Oudenaarde de finale, maar beetje bij beetje verdwenen de geelhemden van het voorplan. Ook Tiesj Benoot kon na veel materiaalpech geen goeie notering bemachtigen. Hij was als 15e de eerste van zijn team in de Ronde van Vlaanderen. 

Visma-Lease a Bike moest het na het afhaken van Wout van Aert over een andere boeg gooien. Op meer dan 100 kilometer van de finish dynamiteerde het de Ronde van Vlaanderen met een salvo van onder meer Matteo Jorgenson.

 

"Als je de topfavoriet zo naar de hellingen brengt, dan rijdt Mathieu van der Poel iedereen uit het wiel. Wij wilden vroeger koersen en een situatie creëren waarbij Mathieu naar ons moest rijden", verduidelijkte Grischa Niermann het tactische plan.

 

"Dat is niet helemaal gelukt", gaf de ploegleider meteen ook toe. "De jongens hebben geprobeerd om ons plan te volgen en Matteo Jorgenson maakte indruk, maar hij liep leeg op het einde."

 

"Dat kan gebeuren bij zo'n jonge gast. Het is knap hoe kort hij nog bij Mathieu zat na de Koppenberg. Maar hij moet nog wat meer inhoud kweken om zoiets vol te houden."

 

"Dit was een van mijn zwaarste dagen op de fiets", vulde de winnaar van Dwars door Vlaanderen aan.

 

"Ik heb er alles aan gedaan om te winnen. Ik moest Van der Poel laten gaan en ik heb alles gegeven om het gat te dichten, maar hij was slimmer en sterker. We hebben als team gevochten en daar ben ik trots op."

We hebben het geprobeerd. Tussen de Molenberg en de Berendries plaatsten we echt een mooie move, maar jammer genoeg had Mathieu daar nog iets te veel ploegmaats.

Tiesj Benoot

In het slot kon Tiesj Benoot nog bijna de meubelen redden. "Ik had echt goeie benen", begon hij zijn verhaal van de dag.

 

"We hebben het geprobeerd. Tussen de Molenberg en de Berendries plaatsten we echt een mooie move, maar jammer genoeg had Mathieu daar nog iets te veel ploegmaats."

 

Maar daarna begon ook voor Benoot een calvarietocht. "De tweede keer Kwaremont zat ik iets te ver. Daarna maak ik een foutje en brak mijn achterderailleur."

 

"Ik heb pas kunnen wisselen voor de Steenbeekdries, dus tot aan de Koppenberg kon ik niet op mijn kleinste versnellingen rijden."

 

"Ik doe daarna nog mee voor het podium, maar dan rij ik na de laatste passage over de Paterberg nog eens lek ... Ik ben op de fiets van Tim van Dijke gefinisht. Een pechdag."

 

"Op de Koppenberg was het overleven voor mij. Ik dacht wel dat ik er tot boven kon rijden. En ik ben ook enorm veel renners die te voet stonden nog voorbijgereden. Maar voor mij stonden ze stil en moest ik ook van de fiets."

Wat als?

Ziekte, valpartijen, blessures en pech: het zijn termen die je de jongste weken verbindt met Visma-Lease a Bike zoals friet met mayonaise. 

 

Niermann: "Sinds de E3 Saxo Classic zitten we in een periode met teleurstellingen. Het is heel erg zuur."

 

Ook Dylan van Baarle speelde geen rol van betekenis. "Hij is gezond, maar hij was niet op de afspraak. Hij traint weer, maar dat is zeker geen garantie voor zondag in Roubaix."

 

"Je rekent je rijk en je hoopt op meer, maar Dylan was duidelijk niet goed genoeg. Soms heeft hij ook last van de regen en de koude. Dit was weer zo'n dag."

 

En dus werd het gemis van Wout van Aert nog wat groter. "Wil je Mathieu in toom kunnen houden, dan heb je Wout nodig. Ik denk dat Wout de enige was die Mathieu had kunnen volgen."

 

"Misschien zouden ze het in een sprint hebben uitgevochten of misschien reed Mathieu ook hem uit het wiel. Je weet het niet, maar ik geloof zeker dat Wout de evenknie was geweest."

 

Al kon Niermann de realiteit niet ontkennen. "Nogmaals: de beste renner heeft gewonnen. Daar moeten we het mee doen. We hebben gedaan wat we wilden en vooral wat we konden."

Misschien zouden ze het in een sprint hebben uitgevochten of misschien reed Mathieu ook hem uit het wiel. Je weet het niet, maar ik geloof zeker dat Wout de evenknie was geweest.

Grischa Niermann, ploegleider Visma-Lease a Bike

Ronde van Vlaanderen klassement

naamresultaatploeg
1
Mathieu van der Poel
6:05:17
Alpecin - DeceuninckADC
2
Luca Mozzato
+1:02
Arkéa - B&B HotelsARK
3
Nils Politt
+1:02
UAE Team EmiratesUAD
4
Mikkel Bjerg
+1:02
UAE Team EmiratesUAD
5
António Morgado
+1:02
UAE Team EmiratesUAD
6
Magnus Sheffield
+1:02
INEOS GrenadiersIGD
7
Oliver Naesen
+1:02
Decathlon - AG2R - La Mondiale TeamDAT
8
Dylan Teuns
+1:02
Israel - Premier TechIPT
9
Alberto Bettiol
+1:02
EF Education - EasyPostEFE
10
Toms Skujinš
+1:02
Lidl - TrekLTK
Gerelateerd: