Ga naar de inhoud

José Manuel Diaz breekt kuitbeen in Ronde van Catalonië tijdens... bezoek aan koersdokter

 do 21 maart 2024 12:25
José Manuel Diaz na zijn opmerkelijke val in de Ronde van Catalonië.

Het zit niet mee voor José Manuel Diaz (Burgos-BH). De Spanjaard moet de Ronde van Catalonië verlaten door een breuk in zijn kuitbeen. Vooral de manier waarop het gebeurde is frappant, want hij viel tijdens een bezoek aan de koersdokter. 

Na de eerste bergrit op dinsdag stond er een enigszins verrassende naam in de top 10 van het klassement. José Manuel Diaz nestelde zich tussen mannen als Enric Mas en Sepp Kuss. 

 

De 29-jarige Spanjaard van Burgos-BH begon dus wellicht met gezonde ambities aan de derde etappe. Helaas voor Diaz liep het gisteren mis. Bij een bezoek aan de koersdokter kwam hij ten val. 

 

Diaz ging langs bij de medische wagen voor wat vaseline om een schaafwondje te verzorgen. De dokter pakte Diaz' stuur vast om hem te helpen. Dat veroorzaakte een valpartij. 

 

"In tienden van seconden zie je maanden van voorbereiding verdwijnen door iets dat volledig vermijdbaar is. Ik en mijn gezin doen hiervoor veel opofferingen en investeringen, want ik ben vaak ver weg van mijn vrouw en mijn baby", reageerde Diaz op Instagram. 

 

Diaz reed toch nog de rit uit op bijna 28 minuten van winnaar Tadej Pogacar. Na de finish bleek dat hij de finale van de rit nog had afgelegd met een gebroken kuit. Vandaag staat Diaz niet meer aan de start van de vierde etappe van de Ronde van Catalonië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: