Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Merlier "gefrustreerd" na sprintakkefietje met Philipsen: "Ik wil niemand de dood injagen"

 wo 20 maart 2024 18:03
Tim Merlier stak zijn frustratie niet weg na de zege van Jasper Philipsen.

De Classic Brugge-De Panne eindigde met een overwinning voor Jasper Philipsen, "maar het hadden ook een paar gebroken sleutelbenen kunnen zijn", foeterde nummer 2 Tim Merlier na het sprintduel. "Als ik doorduw, vliegt Jasper over de vangrail."

Terwijl Jasper Philipsen het zegegebaar maakt, tikt Tim Merlier eens met zijn wijsvinger tegen zijn helm. De boodschap: "Ben je niet goed wijs?"

 

In een prangend duel kwamen de sprinters gevaarlijk dicht bij de vangrail. Probeerde Philipsen zich in een te klein gat te wurmen of deed Merlier de deur dicht? De verhalen verschillen.

 

"Danny van Poppel reed voor ons en ik probeer hem langs links voorbij te gaan", doet Philipsen zijn relaas. "Ik kon niet inschatten wat hij ging doen, maar hij gaat ook naar links."

 

"Daardoor werd het gat wel heel klein. Ik kwam dan in aanraking met Tim Merlier.  Ik kon nog net de benen stilhouden voor er iets gebeurde."

 

"Het is een beetje jammer, maar ik ben blij dat ik nog een goede sprint heb kunnen rijden."

Als ik doorduw, gaat Jasper over de vangrail en dan ben ik waarschijnlijk de schuldige.

Tim Merlier

Volgens Merlier, die vrede moest nemen met de tweede plek, had het anders kunnen aflopen. "Met een paar gebroken sleutelbenen. Of nog erger...", zei de sprinter van Soudal - Quick Step.

 

"Op het moment dat ik wil aangaan, krijg ik een duw langs achter. Als ik doorduw, gaat Jasper over de vangrail en dan ben ik waarschijnlijk de schuldige."

 

"Misschien ben ik te braaf, maar ik wil ook niemand de dood injagen", aldus Merlier. "Ik ben gefrustreerd dat ik mijn sprint niet kon rijden."

 

Waarom kiest Merlier niet voor de rechterkant, waar er meer ruimte was? "Ik zat met mijn wiel aan de linkerkant van Van Poppel, dus ik had geen plaats om uit te wijken", verklaart hij.

 

Op het podium gaf Merlier zijn collega wel een stevige handdruk.

Nu nog een kers op de taart?

Na een rit in Tirrenno-Adriatico en Milaan-Sanremo afgelopen zaterdag, is het voor Philipsen de derde zege van het seizoen, de derde in de WorldTour ook.

 

"Of dit mijn beste voorjaarsvorm is? Misschien wel. Al had ik zaterdag wel de beste benen. Vandaag was het iets minder, maar je moet niet 110 procent zijn om een sprint te winnen. Ik ben blij dat het vandaag opnieuw lukt."

 

Voor Philipsen hoeft zijn zegeteller niet te stoppen bij drie stuks. "Er mag nog een mooie overwinning erbij, want er komen nog veel belangrijke koersen aan."

 

"Het is nu al een succesvol seizoen. Alles wat er nu nog bijkomt, is de kers op de taart", besluit hij.

Gerelateerd: