Ga naar de inhoud

Oostende lost ruim miljoen euro bondsschulden af om nieuwe puntenaftrek te vermijden

 ma 18 maart 2024 15:21

KV Oostende heeft voor een bedrag van 1,1 miljoen euro aan achterstallige bondsschulden betaald. De kustploeg hoopt zo een nieuwe puntenaftrek te vermijden. Ook het overnamedossier zou positief evolueren. "Het is de logische volgende stap", vertelt tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck.

In een persbericht op de website van KV Oostende laat de club weten dat het team rond tijdelijk bewindvoerder Werner Van Oosterwyck de openstaande schulden aan RSZ, BTW en transfers heeft betaald.

 

"Gezien de enorme inspanningen die hiervoor de afgelopen week geleverd zijn, hebben we er dan ook vertrouwen in dat ons geen extra puntenaftrek wacht", wordt Van Oosterwyck geciteerd. "Morgen denken we hierover officieel uitsluitsel te krijgen van de licentiecommissie."   

 

Oostende moest vanwege de financiële problemen eerder dit seizoen negen punten inleveren. In beroep werd die straf tot zes eenheden herleid. Oostende staat na 26 speeldagen als veertiende net boven de degradatiezone en kan een nieuwe puntenaftrek dus missen als kiespijn.   

Het zou natuurlijk op alle vlak een zucht van opluchting zijn, mochten we ons kunnen verzekeren van het behoud.

Werner Van Oosterwyck

Volgens Oostende lopen ook de gesprekken omtrent een overname intussen "gunstig". Zo zijn er drie partijen concreet in beeld.

 

"Met het betalen van deze schulden hebben we nu een eerste, belangrijke stap gezet. Een overname moet nu logischerwijs een volgende stap worden", stelt Van Oosterwyck.

 

"Ik wil hier echter geen specifieke datum op plakken, maar stap voor stap maken we progressie. Het zou natuurlijk op alle vlak een zucht van opluchting zijn, mochten we ons snel kunnen verzekeren van het behoud."

 

"De wedstrijd in Seraing kondigt zich aan als een cruciaal duel. Ik wil onze fans dan ook oproepen om die verplaatsing massaal te maken en onze spelers door dik en dun te steunen. Wij zorgen alvast voor één gratis ticket per supporter die meegaat."   

 

Oostende trekt na de interlandbreak, op 31 maart, naar Seraing voor de kelderkraker van speeldag 27. De Luikenaars volgen op twee punten van de kustploeg.

Gerelateerd: