Ga naar de inhoud

Paralympic Team Belgium lanceert campagne voor Spelen: "Kunnen inspiratie zijn voor hele maatschappij"

 wo 13 maart 2024 15:24

Nog 168 dagen tot de start van de Paralympische Spelen, het moment voor Paralympic Team Belgium om zijn campagne te lanceren. Daarin vraagt het meer aandacht voor de (prestaties van) Belgische paralympiërs. "Mijn beperking? Jouw benen, tenzij je ze gebruikt om te komen supporteren in Parijs", klinkt het.

In een video leggen de paralympische atleten rechtstreeks uit aan het publiek dat de problemen, de beperkingen, die ze ervaren wanneer ze op het hoogste niveau actief zijn niet noodzakelijk de beperkingen zijn waaraan de mensen denken.    

 

"Hun limieten zijn de limieten die het grote publiek bepaalt", aldus Paralympic Team Belgium. "Maar de oplossingen zijn uiteindelijk ook eenvoudig. En vooral, iedereen kan een rol spelen om ervoor te zorgen dat de prestaties van de Belgische atleten opvallen en een bron van inspiratie kunnen zijn voor de hele maatschappij."   

 

"Volgens studies van onderzoeksbureau Nielsen hebben bijna 7 op 10 Belgen een positiever beeld van mensen met een beperking nadat ze onze atleten in actie hebben gezien", legde Marc Vergauwen, de voorzitter van het Belgisch Paralympisch Comité, uit.

 

"Het zou zonde zijn om hier niet van te profiteren, nu onze atleten komende zomer bijna op eigen bodem zullen presteren."   

 

De Paralympische Spelen in Parijs beginnen op 28 augustus, 2,5 week na het einde van de Olympische Spelen, en lopen tot 8 september. Op de vorige Paralympische Spelen in Tokio behaalde de Belgische delegatie vijftien medailles (vier gouden, drie zilveren en acht bronzen).