Ga naar de inhoud

Soudal-Quick Step zoekt naar antwoorden voor "verrassende" terugval: "We kunnen het niet louter op de regen steken"

 di 5 maart 2024 17:19

Gemengde gevoelens in het kamp van Soudal-Quick Step. Remco Evenepoel en co. hadden hun zinnen gezet op de ploegentijdrit in Parijs-Nice, maar vielen ondanks een uitstekende start nog terug naar een vierde plaats. "We pakken wel tijd op alle ploegen die in dezelfde omstandigheden hebben gereden", zocht de ploeg naar antwoorden na de streep.

"We blijven met een dubbel gevoel achter", vertelt ook Soudal - Quick Step-trainer Koen Pelgrim.

 

"We tekenden eerst nog voor een goede eerste tussentijd, maar in het tweede snelle gedeelte verloren we - hoewel we nog met z'n zessen waren - toch nog onverwacht veel tijd."


Remco Evenepoel en co vielen van de eerste plaats terug naar een vierde stek, op 21 seconden van het ongenaakbare UAE.


"Als je dan over de streep komt, ben je toch even verrast als je de tijd ziet", vertelt Pelgrim, die de terugval niet louter wil wijten aan de weersomstandigheden die tijdens de race steeds slechter werden. Er kletterden zelfs wat hagelstenen op de helmen van Evenepoel en co. toen die over de streep reden.


"Regen speelt nooit in je voordeel. Dan verlies je sowieso tijd in de bochten, maar niet de hoeveelheid seconden die we nu verliezen op de winnaar UAE. We kunnen het dus niet louter op het weer steken. Ik heb de gegevens van de mannen nog niet onder de loep kunnen nemen, dus harde conclusies kan ik nog niet trekken."

We pakken tijd op alle ploegen die in dezelfde omstandigheden hebben gereden.

Koen Pelgrim, Soudal-Quick Step

Toch klaarden de donderwolken na de finish ook snel weer op bij Remco Evenepoel. Ondanks de terugval pakte de kopman van Soudal-Quick Step nog een dikke halve minuut op zijn voornaamste concurrent, Primoz Roglic.


"We pakken inderdaad tijd op alle ploegen die in dezelfde omstandigheden hebben gereden", maakt ook Pelgrim die bedenking na de streep.

 

"In dat opzicht hebben we het beste wel uit onze wedstrijd gehaald. Eigenlijk deed iedereen het goed bij ons. Kijk maar naar de klim, waar we toch snel waren."

Gerelateerd: