Ga naar de inhoud
Croky Cup
speeldag 1

Christian Burgess en Club Brugge is een garantie op vuurwerk: zo liep het eerder dit seizoen

 wo 28 februari 2024 17:16
Christian Burgess daagt het Brugse publiek uit.
Christian Burgess zoekt graag het randje op.

Christian Burgess en de supporters van Club Brugge, ze zullen nooit de beste vrienden worden. Verschillende keren dit seizoen lokte de Engelsman de blauw-zwarte fans al uit hun tent. Die gaan daar op hun beurt dan weer naar hartenlust op in. Een overzicht van de prikjes tussen Burgess en Club Brugge.

Christian(o) "Ronaldo" Burgess

Op speeldag 20 van onze vaderlandse competitie kwam Union op bezoek in het Jan-Breydel Stadion. Bij een 0-1 voorsprong voor Union pakte Burgess uit met een knappe tackel. Het inspireerde de verdediger om zijn innerlijke Cristiano Ronaldo naar boven te halen en met die zijn viering de Brugse fans uit te dagen.

 

Bij sommige schoot deze actie in het verkeerde keelgat. Zij kropen in hun pen en trakteerden Burgess via sociale media op misselijkmakende haatberichten en bedreigingen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zwaaien naar de bank

Tijdens de heenwedstrijd van de halve finale was het de beurt aan de Club Brugge-supporters om uit te dagen. Bij een 2-0-voorsprong probeerden ze om onder de huid van Engelsman te kruipen. 

 

Ze werden met verstomming geslagen toen Machida in de extra tijd toch nog de aansluitingstreffer maakte. In alle euforie riep Burgess niet zo fraaie woorden naar de Brugse bank wat hem op een geel karton kwam te staan. Hij liet het niet aan zijn hart komen en deed er nog een schepje bovenop door nog even te zwaaien.

 

Achteraf deed Burgess alsof zijn neus bloedde: "Heb ik iets geroepen? En ook nog eens gezwaaid? Ik weet het niet meer. Club heeft wat karaktertjes, maar ik heb genoten van de strijd. Ze pakten het - in tegenstelling tot de ref - ook goed op."

Prikje op Instagram

In de aanloop naar de terugwedstrijd is Burgess zijn goed humeur nog niet verloren. Met een Instagram-post stak hij eerder deze week al de draak op met de blauw-zwarte aanhang.

 

"De Brugge-supporters zijn vroeg gearriveerd", scheef hij bij een foto van het boerenprotest. 

 

De Brugse fans staan op scherp voor vanavond.

Christian Burgess
Christian Burgess dolt op Instagram met de supporters van Club Brugge.