Ga naar de inhoud
Jouw ploeg ook aan de start?
rit 18  /  18 - Luik-Bastenaken-Luik
Meld je nu aan met je VRT-profiel, bekijk je resultaat en vergelijk hoe jouw vrienden het doen!
Aanmelden

Lotte Kopecky baalt en relativeert: "Er kunnen nog procentjes bij, maar vooral respect voor Marianne Vos"

 za 24 februari 2024 17:43
Lotte Kopecky eindigde 2e in de Omloop.

Lotte Kopecky is er niet in geslaagd om de Omloop Het Nieuwsblad in haar regenboogtrui te winnen. Marianne Vos stak haar de loef af.  Kopecky vatte de sprintnederlaag sportief op, maar beseft: "Ik zit in een tijdperk waarin ik niet tevreden kan zijn met een 2e plaats."

Op haar waarde geklopt: Lotte Kopecky moest in Ninove het hoofd buigen voor Marianne Vos.

 

"Eerst en vooral: ik heb heel veel respect voor Marianne. Dat verzacht het misschien een beetje. Ik ben blij dat zij weer op dit niveau zit", begon Kopecky haar reactie zeer sportief.

 

"Maar we zitten in een tijdperk waarin ik niet meer tevreden kan zijn met de 2e plek", besefte ze. "We koersen om te winnen en ik heb er vandaag alles aan gedaan."

 

Kopecky prikte onder meer op de Muur en de Bosberg, maar geraakte niet weg. "We weten dat de andere vrouwen taai zijn. Ik heb het geprobeerd en het is niet gelukt."

 

"In de finale kon Lidl-Trek het spelletje goed spelen en ik moest zelf iets te veel reageren. Er werd ook veel naar mij gekeken."

 

"Soms snapte ik niet goed wat er gebeurde. Ik moest het zelf heel vaak doen. Als ik dat niet had gedaan, dan zouden we sowieso voor de 2e plaats hebben gereden."

 

Kopecky toonde zich dankbaar voor het werk van ploeggenote Demi Vollering en blijft uiteindelijk "met een vrij goed gevoel achter".

 

"Het is nog 6 weken tot Parijs-Roubaix. Er kunnen nog een paar procentjes bij."

Gerelateerd: