Ga naar de inhoud

Opleidingsploeg van Soudal-Quick Step blaast tegenstand weg in ploegentijdrit in Rwanda

 zo 18 februari 2024 18:05

Het opleidingsteam van Soudal-Quick Step heeft de openingsetappe in de Ronde van Rwanda gewonnen. Met ook nog het development team van Lotto Dstny op 3 deden de Belgische (jeugd)ploegen het uitstekend.

Een vlakke ploegentijdrit door Kigali was de opmaat voor de 16e editie van de Ronde van Rwanda, de belangrijkste rittenkoers op het Afrikaanse continent.

 

Met onder meer TotalEnergies, Bingoal WB en Israel-Premier Tech stonden er enkele profteams met naam en faam aan de start, maar toch waren het de jonkies die triomfeerden.

 

Over de 18,3 kilometer had de opleidingsploeg van Soudal - Quick Step meer dan een halve minuut voorsprong op Israel-Premier Tech en meer dan 50 seconden op de opleidingsploeg van Lotto - Dstny.

 

William Junior Lecerf, eerder deze maand bijna ritwinnaar in Saudi-Arabië, Jonathan Vervenne en Jan Kino waren de 3 renners van Soudal-Quick Step die voor de winnende tijd zorgden. Jelle Harteel en Pepijn Reinderink kwamen iets later binnen.

 

Voor het algemene klassement telde deze ploegentijdrit niet mee. Morgen worden de tellers dus weer op nul gezet voor een eerste, heuvelachtige rit richting Kibeho. Jonathan Vervenne mag wel in de gele leiderstrui starten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag ploegentijdrit
1. Soudal-Quick Step Devo Team 18,3 km in 20'32"
2. Israel-Premier Tech (Isr) op 36"
3. Lotto Dstny Development Team 52"
4. UAE Team Emirates Gen Z (UAE) 54"
5. TotalEnergies (Fra) 55"