Ga naar de inhoud

Rigoberto Uran (37) zegt het peloton na dit seizoen vaarwel: "Beetje akelig"

 ma 12 februari 2024 12:44
Uran staat op het podium en wordt door 2 verschillende vrouwen op de wang gekust.
Vorige week eindigde Uran als 4e in de Ronde van Colombia.

Rigoberto Uran is bezig aan zijn laatste seizoen als profwielrenner. Dat maakte zijn team EF Education-Easypost vandaag bekend. De Colombiaanse ronderenner eindigde tijdens zijn carrière 3 keer op het podium van een grote ronde en veroverde een zilveren medaille op de Olympische Spelen van Londen (2012).

Het peloton verliest na dit seizoen een stuk van zijn meubilair. Na 19 seizoenen houdt Rigoberto Uran het voor bekeken.

 

De renner van EF Education-Easy Post maakte deel uit van de zogenaamde gouden generatie van Colombiaanse wielrenners, samen met bijvoorbeeld Egan Bernal en Nairo Quintana.

 

"Ik denk dat de tijd gekomen is om te zeggen dat het einde bereikt is", verklaart Uran. "Het is iets waar ik lang over heb nagedacht en ik moet toegeven dat ik het toch een beetje akelig vind. Bijna 23 jaar lang was mijn doel om op te staan, te ontbijten en te fietsen. Aan dat alles komt een einde."

 

Uran won zilver op de Olympische Spelen van Londen (2012), eindigde in 2017 als 2e in de Tour en ook in de Giro's van 2013 en 2014 ging hij met de 2e plaats aan de haal.

 

Bij die laatste reed Uran voor de ploeg van Patrick Lefevere. De Colombiaan verloor zijn roze trui helemaal op het einde van de Giro na warrige communicatie van de organisatie. 

In eigen land is Uran een nationale held. Zo heeft hij een tv-serie over zijn eigen leven die 80 afleveringen telt en meer dan 2 miljoen volgers op Instagram.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.