Voorbereiding in de prullenmand: Oki Bolaji krijgt 4 dagen voor UFC-debuut nieuwe tegenstander

 wo 7 februari 2024 11:14
Oki Bolaji staat voor zijn UFC-debuut.

Na 9 MMA-gevechten mag Oki Bolaji zich dit weekend voor het eerst tonen op het grootste toneel: de UFC. Niet tegen de ervaren Damir Hadzovic, die afzegde, wel tegen een andere debutant: Timothy Cuamba.

Zoals een voetballer droomt van de Champions League, zo hoopt een MMA-vechter ooit in het Ultimate Fighting Championship (UFC) uit te komen. En voor Oki Bolaji komt die droom dit weekend uit.

 

"The Zulu Warrior" dwong vorige zomer zijn felbegeerde kans af en is vastberaden om die met beide handen te grijpen. "Ik ben er mentaal én fysiek klaar voor. Ik kan er niet op wachten", vertelt hij bij LowKick MMA.

 

Oki Bolaji had zich wel voorbereid op een confrontatie met de Bosniër Damir Hadzovic, een 37-jarige veteraan die 3 van zijn laatste 4 gevechten had verloren. Maar "The Bosnian Bomber" haakte vandaag af.

 

De UFC trommelt zo op de valreep nog de 24-jarige Timothy Cuamba op als vervanger. De Amerikaan stond vorige week vrijdag nog in de octagon en won met knock-out. Ook Cuamba staat voor zijn debuut.

 

De 28-jarige Bolaji is pas de 4e landgenoot in de UFC. "Ik zal de nieuwe Belgische ster worden", is hij overtuigd. "Het is een eer om mijn geboorteland België te vertegenwoordigen."

 

Oki Bolaji verloor zijn professionele MMA-debuut, maar won sindsdien 8 keer op een rij (8-1). Trekt hij die reeks nu ook door in de UFC?

Zo dwong Oki Bolaji zijn UFC-contract af

Gerelateerd: