Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel krijgt voor eerste koers van 2024 al gezelschap van Mikel Landa

 wo 7 februari 2024 13:54
Schiet Remco Evenepoel meteen raak in zijn eerste koers?

Remco Evenepoel (Soudal- Quick Step) kent zijn ploegmaats voor zijn eerste wedstrijd van het nieuwe wielerjaar. In Portugal krijgt hij zaterdag het gezelschap van onder meer nieuwkomer Mikel Landa.

In de allereerste editie van de Figueira Champions Classic in Portugal schoot Soudal - Quick Step al de hoofdvogel af met Casper Pedersen.

 

Dat probeert het Belgische WorldTour-team nu nog eens te doen, maar dan met Remco Evenepoel als kopman. Voor de Belgische kampioen wordt het zijn eerste koers van het nieuwe wielerjaar.

 

Evenepoel krijgt het gezelschap van landgenoten Pieter Serry, Louis Vervaeke en neoprof Warre Vangheluwe, de Spanjaard Mikel Landa, de Italiaan Mattia Cattaneo en de Brit James Knox. Voor Mikel Landa wordt het zijn eerste wedstrijd in het shirt van The Wolfpack.

 

"We hebben geweldige herinneringen aan vorig jaar", zegt sportdirecteur Iljo Keisse. "Maar dit jaar starten we met een ander team. Remco is uiteraard onze kopman. Het wordt zijn eerste wedstrijd van het seizoen. Hij heeft er zoals altijd veel zin in."

 

"De koers is met 222 km iets langer dan vorig jaar (toen was het 190 km, red.). Er zit een behoorlijk zware lokale ronde in met daarin enkele steile klimmetjes. Het weer ziet er niet erg veelbelovend uit en zou ook een impact kunnen hebben. Een ding is zeker: we zijn heel gemotiveerd om ons te tonen."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: