Ga naar de inhoud

Intermarché-Wanty legt getalenteerde halfbroer van Alexander Kristoff vast

 ma 5 februari 2024 17:38
Felix Ørn-Kristoff rijdt op kop de VAM-berg op tijdens het EK in Drenthe. De andere renners zitten in zijn wiel.
Felix Ørn-Kristoff op de VAM-berg tijdens het EK in Drenthe.

Intermarché-Wanty investeert in de toekomst. De 17-jarige Noor Felix Ørn-Kristoff, de jongere halfbroer van Alexander Kristoff, zal in 2026 de overstap maken naar de profploeg. "Felix is een exceptioneel talent in sprinten en harde races", klinkt het bij de Waalse WorldTour-ploeg.

De naam Kristoff zal nog een tijdje in het peloton blijven. Met Felix Ørn-Kristoff heeft Intermarché-Wanty de jongere halfbroer van Alexander Kristoff binnengehaald.

 

De Noorse viking reed in het jaar 2022 zelf nog een seizoen voor de Belgische formatie. In 2026 zal zijn halfbroer Felix in zijn voetsporen treden.

 

Ørn-Kristoff, 17 jaar jong, zal dit seizoen nog bij de junioren rijden. In 2025 maakt hij de overstap naar het opleidingsteam Wanty-ReUz-Technord om een jaar later prof te worden bij Intermarché-Wanty.

 

Vorig seizoen maakte Ørn-Kristoff indruk met brons op het WK voor junioren in Glasgow. Op het EK eindigde hij elfde op de VAM-berg. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.