Ga naar de inhoud

Wereldbeker 2026 begint op 11 juni in Estadio Azteca, finale in New Jersey, VS opent in LA

 zo 4 februari 2024 21:29
" "
Kim Kardashian en haar zoontje maken de eerste speelstad van de VS bekend: Los Angeles.

De Wereldvoetbalbond FIFA heeft het speelschema voor de Wereldbeker van 2026 gepresenteerd. De XL-versie van het WK wordt ingeblikt in Mexico, Canada en de VS. De openingsmatch wordt in Mexico gespeeld, de finale in New Jersey. Superster Kim Kardashian maakte de speelstad van de eerste match van de VS bekend: Los Angeles.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

48 deelnemers in 3 landen

In de VS, Canada en Mexico zijn er in 2026 voor het eerst 48 deelnemende landen, maar ook aan de XL-formule is nog eens gesleuteld.

 

De landen worden in de groepsfase onderverdeeld in 12 groepen van 4. Het totale aantal matchen klimt naar 104 en de Wereldbeker-winnaar zal nu 8 matchen moeten spelen. 

 

De openingsmatch is alvast toegekend aan Mexico. In het Estadio Azteca wordt op 11 juni het bal geopend.

 

Mexico organiseerde het WK in 1970 en 1986, de finales werden toen gespeeld in het Aztekenstadion.

 

Het is ook de plaats waar Diego Maradona met de hand van God scoorde en ook zijn "Goal of the Century" maakte tegen Engeland.

 

De finale van het WK 2026 is op 19 juli in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. Dat is de thuisbasis van NFL-teams New York Giants en New York Jets. Het stadion heeft een capaciteit van om en bij de 80.000 zitjes.

VS opent in LA

De Amerikaanse bond zette de grote kanonnen in om wat meer informatie over het toernooi de wereld in te sturen. Zo onthulde Kim Kardashian samen met haar zoontje - in een truitje van Real Madrid - dat de Verenigde Staten hun eerste match in Los Angeles zullen spelen.

Het Estadio Azteca tijdens het WK 1986.
Gerelateerd: