Ga naar de inhoud

Lisa Vaelen moet pauzeknop indrukken door aanslepende ziekte: "Spelen zijn niet langer een hoofddoel"

 di 30 januari 2024 21:04
Lisa Vaelen wil zich eerst helemaal gezond in haar vel voelen.

De pauzeknop noodgedwongen ingedrukt. Lisa Vaelen liet vandaag weten dat ze moet passen voor de World Cups turnen, een van de belangrijkste afspraken om zich te plaatsen voor de Spelen. "Ik wilde het eerst niet aanvaarden", deelt ze bij Sporza. "Maar toen ik op spoed zat, kwam het besef dat mijn lichaam meer rust nodig had."

Een flinke streep door de rekening van Lisa Vaelen

 

De 19-jarige turnster - specialiste op de sprong - staat noodgedwongen aan de kant door sluimerende ziekten in haar lichaam. 

 

"Na mijn klierkoorts in september en oktober liep ik nog infecties op, waardoor mijn trainingen helemaal niet verliepen zoals ik wilde", doet ze haar verhaal. 

 

Vaelen maakte steeds koorts, dokters vonden tot dusver geen verklaring voor het fenomeen. "Ik nam telkens de nodige rust, maar voelde steeds dat mijn lichaam meer nodig had", deelt onze landgenote.

 

"In het begin wilde ik het niet aanvaarden, maar het besef is er wel gekomen om de pauzeknop in te drukken toen ik een paar weken geleden op spoed zat."

Mijn gezondheid gaat voor.

Lisa Vaelen

Vaelen kan daarom niet deelnemen aan de World Cups turnen. Een reeks van vier wedstrijden waar gymnasten zich proberen te plaatsen voor de Olympische Spelen.

 

"Het lukt me nooit om daar op tijd in vorm te staan", beseft ze. "Dus ik heb besloten om de Spelen niet langer als mijn hoofddoel te bestempelen. Mijn gezondheid gaat voor."

 

Dus rest Vaelen enkel het EK nog om zich te plaatsen via de individuele allroundcompetitie.

 

"Al kan ik niets zeggen over mijn kansen. Ik ga eerst op vakantie om complete rust in te bouwen. Daarna tast ik af of het EK een mogelijkheid is."

 

"Er is nog hoop", besluit de 19-jarige turnster. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Instagram). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: