Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8860
3
Carlos Alcaraz
7345
4
Daniil Medvedev
7195
5
Alexander Zverev
5435
62
Andrey Rublev
4740
71
Casper Ruud
4535
81
Stefanos Tsitsipas
3860
9
Hubert Hurkacz
3730
10
Grigor Dimitrov
3605

David Goffin mikt op Parijs 2024: "Snel klimmen naar top 80"

 di 23 januari 2024 09:38
" "
David Goffin is de titelverdediger in Louvain-la-Neuve.

David Goffin is weer in het land. Na zijn exit vorige week in de eerste ronde van de Australian Open begint de beste tennisbelg vanavond aan zijn titelverdediging in Louvain-la-Neuve. Het vizier de komende maanden staat op Parijs 2024. "Ik hoop me te kwalificeren voor de Spelen, daarvoor moet ik rond de 80e plek staan."

David Goffin tuimelde vorig jaar uit de top 100. Als nummer 112 van de wereld moest hij zich door de kwalificaties van de Australian Open werken, waarna Ugo Humbert te sterk was.

Op de Challenger van Louvain-la-Neuve is hij het 5e reekshoofd. Gisteren op een persconferentie voor de BW Open gaf de voormalige nummer 7 van de wereld uitleg bij zijn ambities. En de keuzes die daarbij horen: zo skipt hij de Davis Cup begin februari in en tegen Kroatië.

"Dat was geen makkelijke keuze", verwoordde Goffin. "Ik heb geen 10 jaar tennis meer voor de boeg en probeer terug te komen op mijn beste niveau."

"Ik heb ervoor gekozen om geen Davis Cup te spelen, omdat ik mijn schema niet te zwaar wil belasten. Vorig jaar speelde ik de BW Open en de Davis Cup in Seoel achter elkaar, waardoor ik op mijn tandvlees zat."

"Ik dacht dat ik vorig jaar aan alles kon deelnemen. Door de vermoeidheid scheurde ik echter mijn pees en heb ik 2 maanden niet gespeeld. Je moet een beetje voorzichtig zijn. Gezien de ervaring van vorig jaar speel ik liever minder maar beter."

Ik speel liever minder dan vorig jaar, maar beter.

David Goffin

"Met top 80 naar Parijs 2024"

Goffin besprak met Davis Cup-captain Steve Darcis zijn beslissing in Australië. "Het was niet makkelijk om het hem te vertellen. Hij had me er graag bij gehad. Ik wilde ook spelen, maar hij begrijpt en respecteert mijn beslissing."

Die kadert in het grotere plaatje: "Ten eerste wil ik zo snel mogelijk weer de top 100 van de ATP-ranking bereiken. Daarna hoop ik hogerop te klimmen en me te kwalificeren voor de Olympische Spelen."

"Dat is een mooi doel voor de komende zes maanden. Om dat te bereiken, moet ik rond de 80e plaats staan."

R1: Goffin tegen Bergs

Het lot brengt vanavond Goffin tegenover Zizou Bergs in de eerste ronde. Bergs is als nummer 129 van de wereld de Belgische nummer 2. Het wordt de eerste keer dat de 2 tegen elkaar spelen.

Goffin verdedigt in de universiteitsstad 125 punten van zijn titel van vorig jaar. Gaat hij er vroegtijdig uit, riskeert hij dat Bergs over hem wipt als beste Belg, want die laatste telt maar 62 punten minder.

"Een duel tegen Goffin is een zware loting", reageerde de 24-jarige Bergs. "Maar wel een partij waar de mensen naar uitkijken. Ook voor mij is het een gelegenheid om te zien waar ik sta, na mijn uitschakeling door Tsitsipas in Melbourne."

"Toen ik jong was, volgde ik David van dichtbij. Op een bepaald moment was hij mijn idool. Het is leuk om eens tegen elkaar te spelen."