Ga naar de inhoud

Portland boekt felbevochten zege tegen Indiana, opnieuw bijrol voor Toumani Camara

 za 20 januari 2024 09:03
Jerami Grant (links) was met 37 punten topschutter bij Portland.

Na Brooklyn heeft Portland vrijdagnacht ook de scalp gepakt van Indiana in de NBA. De Trail Blazers versloegen de Pacers, waar nieuwkomer Pascal Siakam debuteerde, met 118-115. Bij Portland moest Toumani Camara voor de tweede wedstrijd op een rij genoegen nemen met een invallersstatuut, hij kwam tot 4 punten en 4 rebounds.

Na 29 wedstrijden op een rij in de basis moest Toumani Camara woensdagnacht tegen de Brooklyn Nets nog eens vanaf de bank starten bij Portland. "Er was nood aan verandering", had Blazers-coach Chauncey Billups achteraf toegelicht, en ook vrijdagnacht tegen Indiana ontbrak Camara in de starting five.

 

Tegen de Pacers, waar nieuwkomer Pascal Siakam (overgekomen van Toronto) debuteerde, deed Portland het uitstekend. De Blazers stonden aan de rust 64-53 voor en gaven in een spannend slot die voorsprong niet meer uit handen: 118-115. Jerami Grant was bij Portland de primus met 37 punten.

 

De Blazers boeken zo hun tweede zege op een rij, hun twaalfde in totaal, maar blijven wel 14e en voorlaatste in de Western Conference. Alleen de San Antonio Spurs van het Franse fenomeen Victor Wembanyama doen het met 7 zeges uit 41 wedstrijden nog slechter.

 

Toumani Camara kwam uiteindelijk 19 minuten in actie en was goed voor 4 punten en 4 rebounds. Zijn concurrenten op de small forward-positie, Jabari Walker en Matisse Thybulle, begonnen beiden wel aan de partij en deden het bovendien uitstekend. Zo was Walker goed voor een 'double double' (13 punten, 12 rebounds).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nuggets kloppen Celtics, Booker haalt zwaar uit

In de clash tussen Boston, koploper in het Oosten, en kampioen Denver, waren het de Nuggets die vrijdagnacht aan het langste eind trokken. Jamal Murray (35 punten) en Nikola Jokic (34 punten) hielpen Denver aan een nipte 102-100-zege. 

 

Bij Phoenix had Devin Booker opnieuw een begenadigde dag. Hij leidde de Suns met 52 punten naar een 123-109-zege tegen de New Orleans Pelicans van Zion Williamson. Phoenix staat voorlopig wel pas achtste in het Westen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: