Ga naar de inhoud

ATP klassement

naampunten
1
Novak Djokovic
9990
2
Jannik Sinner
8660
3
Carlos Alcaraz
8145
4
Daniil Medvedev
7085
5
Alexander Zverev
5425
6
Casper Ruud
4480
7
Stefanos Tsitsipas
4030
8
Andrey Rublev
3830
9
Hubert Hurkacz
3675
10
Grigor Dimitrov
3640

Coppejans 6 maanden out na elleboogoperatie: "Ik kon alleen nog spelen met pijnstillers en injecties"

 vr 19 januari 2024 16:11
Kimmer Coppejans wordt volgende week geopereerd.

Kimmer Coppejans (ATP 182) laat zich volgende week opereren aan zijn rechterelleboog, waarna hij 6 maanden buiten strijd zal zijn. "Zo kon het niet verder", zegt de 29-jarige Oostendenaar die sukkelt met een golfelleboog.

"In tegenstelling tot de tenniselleboog gaat het hier om de binnenkant van de elleboog", zegt Kimmer Coppejans, die geraakt is aan het mediaal collateraal ligament.

 

"Ik kreeg voor het eerst last na Wimbledon, maar toen kon ik het nog verdragen. Sinds mijn spierblessure in Astana (eind september, red) is het erger geworden. Tijdens de voorbereiding deze winter kon ik amper een bal slaan."

 

"Ik hoopte dat het zou gaan tijdens de Australian Open, maar ik kon er alleen spelen met pijnstillers en injecties. Zo kon het niet verder. Ik trok naar een specialist en laat mij woensdag aan de elleboog opereren. Het gewricht zal verstevigd worden."  

Als de revalidatie goed verloopt, kan ik hernemen op gras voor Wimbledon, maar ik mik eerder op de US Open.

Kimmer Coppejans

Na de operatie moet Coppejans zes weken een brace dragen. Zijn comeback op de courts wordt pas in juli of augustus verwacht.


"Joris De Loore had enkele jaren geleden een gelijkaardige blessure. Ook hij liet zich opereren. Het is uiteraard een stevige tegenslag, maar er is geen andere optie."


"Als de revalidatie goed verloopt, kan ik hernemen op gras voor Wimbledon, maar ik mik eerder op de US Open."