Ga naar de inhoud

Taart voor kersvers Belgisch kampioen Eli Iserbyt in Otegem: "Vannacht nog stukje van BK herbekeken"

 ma 15 januari 2024 13:27
Eli Iserbyt mocht in Otegem de taart aansnijden in zijn trui van Belgisch kampioen.
Eli Iserbyt mocht in Otegem de taart aansnijden in zijn trui van Belgisch kampioen.

Na een korte nacht is Eli Iserbyt maandag met kleine oogjes, maar met een grote glimlach afgezakt naar Otegem voor de traditionele afspraak één dag na het BK. "Ik heb nog niet veel tijd gehad om het echt te laten doordringen", sprak de kersverse Belgische kampioen voor de verzamelde pers.

Zo zwaar de omloop was van het BK in Meulebeke, zo pittig is ook het parcours van Eli Iserbyt geweest ná de wedstrijd: podiumceremonie, dopingcontrole, douchen, feestje met de ploeg, feestje met de supporters. En eenmaal thuis was het nog niet meteen bedtijd, verklapt hij.

 

"Ik heb eerst nog een stuk van de cross herbekeken. Normaal ben ik dan redelijk kritisch, maar deze keer maakte het niet uit", lacht hij.

 

"Tegen 2.30 uur ben ik in bed gekropen en rond 7u30 was ik weer wakker. Ik moest mijn valies nog maken, want morgen vertrek ik naar Spanje. Ik heb nog niet echt veel tijd gehad om alles te laten doordringen."

Normaal ben ik redelijk kritisch als ik de cross herbekijk, maar deze keer maakte het niet uit.

Eli Iserbyt

Daar zal ook vandaag wellicht nog geen tijd voor zijn. In Otegem moest de kersverse Belgische kampioen eerst nog de pers te woord staan en straks is het opnieuw crossen.

 

"Ik merkte vanochtend dat ik mijn uitspraak van gisteren wat zal moeten bijschaven. Mijn benen voelden toch wat zwaar. Vandaag ga ik gewoon genieten en dan is het toeleven naar Benidorm."

 

In Spanje wil hij zondag een nieuwe stap zetten richting Wereldbeker. "Ik rijd nog Benidorm en Hoogerheide voor de punten. De Superprestige is al binnen en de X²O-trofee zal voor Van der Haar zijn."

Op het WK wil ik graag meedoen voor de 2e plaats. Daarna hoeft er eigenlijk niet veel meer voor mij dit seizoen.

Eli Iserbyt

En met welke ingesteldheid trekt de Belgische kampioen binnenkort naar het WK? "Daar wil ik graag meedoen voor de 2e plaats. Realistisch gezien is Mathieu van der Poel buiten categorie. En na het WK hoeft er eigenlijk niet veel meer voor mij dit seizoen", klinkt het.

 

"Het is al veel geweest. Het veldritseizoen duurt maar een paar maanden, maar het is wel een heel intensieve periodes zonder pauzes. Dan heb je die zomer wel nodig om even tot je positieven te komen."

 

"Met die trui van Belgisch kampioen zal ik vanzelf wat meer kunnen ontspannen. Misschien is dat ook wel een extra zegen voor de wedstrijden die nog volgen. Vanaf nu zal er iets minder druk zijn voor mij."

Gerelateerd: