Ga naar de inhoud

Seizoensrevelatie Pim Ronhaar na 2e plek in Koksijde: "Kan ook nog steeds niet geloven dat ik zo rondrijd"

 do 4 januari 2024 17:42
Pim Ronhaar loopt met zijn fiets aan de hand door het zand in Koksijde.
Pim Ronhaar moest in Koksijde enkel zijn meerdere erkennen in een ongenaakbare Mathieu van der Poel.

Achter kannibaal Mathieu van der Poel, maar wel vóór Wout van Aert: Pim Ronhaar heeft zich donderdag in de Duinencross van Koksijde opnieuw laten opmerken met een mooie 2e plaats. "Ik zit heel lekker in mijn vel", zegt de jonge Nederlander.

Ronhaar: "Het gaat precies vanzelf"

"Mijn start was niet super, ik zat een beetje ver. Maar ik wist van in Baal dat als ik direct probeer mee te gaan met de rest dat ik dan ook wel in een flow kom en een gat kan slaan op de jongens achter mij", vertelt Pim Ronhaar (22) over zijn wedstrijd in Koksijde.

 

"Ik heb geprobeerd om naar Mathieu van der Poel te rijden en met een paar heel goeie zandstroken kwam ik wel dichter. Hij is een klasse apart, maar als je het niet probeert, dan weet je ook niet of het lukt of niet."

 

"In de laatste ronde werd ik wel wat zenuwachtig toen Wout van Aert nog dicht kwam, maar toen ik nog een heel goeie zandstrook reed, wist ik dat de 2e plaats binnen was."

Het loopt wel lekker dit seizoen. Ik kan het ook niet geloven dat ik zo rondrijd.

Pim Ronhaar

Op zijn 22e is Ronhaar dit seizoen een van de revelaties in het veld. De jonge Nederlander won de Wereldbekercrossen in Dendermonde en Dublin en verzamelde daarnaast nog een handvol ereplaatsen.

 

"Dat ik dit seizoen een stap vooruit gezet heb? Geen idee eigenlijk hoe dat komt (lacht). Ik zit wel heel lekker in mijn vel. Het gaat precies vanzelf. Ik kan het ook nog steeds niet geloven dat ik zo rondrijd."

 

"Ik heb ook niet per se een beter gevoel dan bij het begin van dit seizoen. Maar ik presteer wel heel constant. Ik denk dat mijn lichaam een knop omgezet heeft en nu gaat het supergoed."

X²O Trofee
datumcrosswinnaar mannenwinnaar vrouwen
01/11
Koppenbergcross
25/11
X²O-trofee Kortrijk
16/12
X²O-trofee Herentals
01/01
GP Sven Nys
04/01
Duinencross
27/01
Flandriencross
11/02
Krawatencross
18/02
X²O-trofee Brussel
Gerelateerd: