Ga naar de inhoud

Visma-Lease a Bike wacht nog altijd op uitspraak in dopingzaak: "Heel vervelend voor iedereen"

 za 23 december 2023 11:04
Michel Hessmann is een 22-jarige Duitser.
Michel Hessmann is een 22-jarige Duitser.

Kan Visma-Lease a Bike komend seizoen op 27 of op 28 renners rekenen? Achter de naam van Michel Hessmann staat namelijk nog altijd een groot vraagteken. De jonge Duitser testte een half jaar geleden positief op een verboden product, maar wacht nog altijd op een uitspraak. "Hessmann zegt dat het mogelijk om een vervuiling gaat", zegt ploegbaas Richard Plugge.

Voor de ploegfoto van Visma-Lease a Bike werd donderdag de ene na de andere renner naar voren geroepen tijdens de mediadag in Amsterdam.

 

Een naam die niet door de micro galmde, was die van Michel Hessmann.

 

De 22-jarige Duitser was in zijn thuisland kilometers aan het malen in afwachting van een mogelijke schorsing.

 

"Ik wil graag duidelijkheid, maar vooral Michel zelf wil duidelijkheid", raakte ploegbaas Richard Plugge de gevoelige kwestie aan.

 

"Michel is een jonge renner, die zijn profdroom al of niet in duigen zal zien vallen."

Michel Hessmann heeft al 2 seizoenen achter de rug bij de hoofdmacht van Jumbo-Visma.
Michel Hessmann heeft al 2 seizoenen achter de rug bij de hoofdmacht van Jumbo-Visma.

Zoals Toon Aerts en Shari Bossuyt?

Hessmann testte 2 weken na de Giro (zijn debuut in een grote ronde) positief op een verboden vochtafdrijvend middel. Ook het B-staal was positief.

 

Hoe komt het dat er 6 maanden later nog altijd geen verdict is geveld?

 

"De bal ligt in het kamp van het Duitse Antidopingagentschap NADA (die de dopingcontrole uitvoerde)", legt Plugge uit. "Dat het zo lang duurt, is vervelend voor iedereen."

 

De ploeg zette Hessmann na zijn positieve test meteen op non-actief, maar houdt de jonge klimmer voorlopig wel aan boord.

 

"Michel zegt dat de oorzaak van zijn positieve test mogelijk een vervuild supplement of een ander vervuild voedingsmiddel is."

 

Dat doet denken aan Toon Aerts en Shari Bossuyt. Die eerste zal na een schorsing van 2 jaar zijn comeback maken in februari. Bossuyt wacht net zoals Hessmann nog altijd bang haar lot af.

Michel zegt dat de oorzaak van zijn positieve test mogelijk een vervuild supplement of een ander vervuild voedingsmiddel is.

Richard Plugge (ploegbaas Visma-Lease a Bike)
Gerelateerd: