Duits talent Michel Hessmann (Jumbo-Visma) legt positieve dopingtest af

 wo 16 augustus 2023 18:46

Jumbo-Visma heeft zijn Duitse renner Michel Hessmann op non-actief gezet. Tijdens een controle buiten competitie werd bij Hessmann een verboden product aangetroffen in zijn urine.

Michel Hessmann geldt al een aantal jaar als een groot talent, met tal van ereplaatsen op WK's en EK's bij de jeugd (vooral als tijdrijder) om dat te bewijzen.

 

Jumbo-Visma was er als de kippen bij om de Duitser in te lijven, eerst bij de opleidingsploeg en sinds vorig jaar voor de A-ploeg.

 

Onder de beschermende parasol van de Nederlandse formatie groeide Hessmann stilaan uit tot een uitstekend renner. In 2022 werd hij 3e in het eindklassement van de Ronde van de Toekomst, in de Giro van dit jaar was hij een belangrijke schakel in de eindzege van Primoz Roglic.

Maar een tweetal weken na die Giro klopten de dopingjagers onverwachts aan bij de 22-jarige Hessmann. In zijn urine zou in het laboratorium achteraf een verboden vochtafdrijvend middel aangetroffen worden. 

 

"We wachten verdere resultaten af", laat Jumbo-Visma weten. "Intussen wordt Michel wel voor onbepaalde duur geschorst."

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.