Ga naar de inhoud

Jonas Vingegaard: "Op een dag moet iemand het overnemen en hopelijk wordt Cian die renner"

 vr 22 december 2023 15:07
Jonas Vingegaard en Sepp Kuss hebben deze winter afscheid genomen van Primoz Roglic.

Verandering van spijs doet eten, maar de maag van Jonas Vingegaard verlangt nog altijd naar de Tour de France. De tweevoudige laureaat kijkt echter vooruit en ziet dat met Cian Uijtdebroeks een toptalent is binnengehaald. Ook Sepp Kuss, eindwinnaar van de Vuelta, ontvangt onze landgenoot met open armen. 

Jonas Vingegaard heeft genoten van de tijd met zijn familie om de batterijen op te laden. "Ik ben klaar om weer af te zien", grijnst de Deen.

 

Vingegaard gaat voor 3 op een rij in de Tour. "Dat is het doel, zoveel is duidelijk. De Tour is de grootste koers op de kalender. Ik ben trots op wat we al bereikt hebben, maar we willen nog beter doen."

 

Stick to the plan is wat de Deen doet. Hij verandert het geweer niet van schouder zoals Tadej Pogacar en Wout van Aert.

 

"Ik begrijp dat sommigen iets anders willen. Het is mogelijk dat ik in de toekomst iets anders doe, maar ik hou nu nog van de Tour, zeker als titelverdediger."

 

Ik ben 27 en ik zal hier niet eeuwig staan. Dat ik overdrijf? Ik beschouw me nog als een jonge renner, maar als ik naar Cian kijk, is dat niet meer het geval.

Jonas Vingegaard

Bij Visma-Lease a Bike is Vingegaard dé man voor de grote rondes, maar de Deen - die bijtekende tot 2028 - ziet hoe ook aan de toekomst wordt gedacht met de komst van Cian Uijtdebroeks.

 

"Ik ken hem nog maar 10 dagen, maar hij is zeer getalenteerd. Ik zal proberen om hem dingen bij te brengen."

 

"Ik ben 27 en ik zal hier niet eeuwig staan. Dat ik overdrijf? Ik beschouw me nog als een jonge renner, maar als ik naar Cian kijk, is dat niet meer het geval."

 

"Op een dag zal iemand het moeten overnemen en hopelijk wordt Cian die persoon", klonk het veelbelovend. 

Tourploeg Visma-Lease a Bike
Tiesj Benoot
Matteo Jorgenson (VS)
Christophe Laporte (Fra)
Steven Kruijswijk (Ned)
Sepp Kuss (VS)
Jan Tratnik (Svn)
Dylan van Baarle (Ned)
Jonas Vingegaard (Den)

Sepp Kuss: "Ik kan iets meer mijn eigen kans gaan"

Ook Sepp Kuss (29) heeft het naar zijn zin bij Visma-Lease a Bike. De winnaar van de jongste Vuelta verlengde tot en met 2027.

 

"Ik ben klaar en gemotiveerd", blikt hij vooruit. "Ik heb een lange winter gehad en dat heeft deugd gedaan. Ik kon me zonder haast voorbereiden. En eindigen met goeie herinneringen helpt altijd."

 

De Tour en de Vuelta zijn de hoofddoelen. "Neen, deze keer ga ik niet voor 3 grote rondes in 1 jaar, tenzij er nog een verrassing is", gniffelde de Amerikaan.

 

Met Primoz Roglic is een extra ijzer verdwenen. "Dat verandert niet zoveel voor mij. Ik krijg misschien wat meer kansen, maar tegelijk motiveren zulke jongens rondom mij me ook."

 

"Je proeft ook van het succes als je voor hen werkt, maar ik kan inderdaad iets meer mijn eigen kans gaan."

 

Met Cian Uijtdebroeks is er een verse klimmer aan boord. "Leuk dat hij bij ons komt. We kunnen hem helpen en we kunnen tonen hoe we koersen en samenwerken. Hij zal snel begrijpen dat het hier goed is."

Gerelateerd: