Ga naar de inhoud

Remco Evenepoel blikt na hattrick meteen vooruit op komend seizoen: "Belangrijkste maand van mijn leven komt eraan"

 zo 10 december 2023 19:42

Hattrick voor Remco Evenepoel. De wielrenner won zondagavond voor de derde keer de prijs voor Sportman van het Jaar. Voldaan is de laureaat daarmee allerminst. Tijdens de huldiging ging de blik meteen op komend seizoen: "De motivatie is groot", klonk het.

Hoeveel prijzen zouden er ondertussen al thuis bij Remco Evenepoel staan?

 

Met zijn derde trofee van Sportman van het Jaar zal er alvast een plankje gevuld zijn. Om zijn laatste exemplaar in ontvangst te nemen, kwam Evenepoel zelfs speciaal naar Brussel.

 

"Een dagje over en weer", lachte hij. "Maar dat doe ik met veel plezier als je zo'n mooie trofee mag ontvangen. Het is een hele eer. De grootste in eigen land, waar op enorm veel gepresteerd is."

 

"De atleten pushen elkaar naar een hoger niveau. Zo heb ik contact met Bart Swings, die weer vol aan de bak is en hier niet kon zijn. Dat motiveert me om harder te werken."

 

Evenepoel blikte nog eens met gemengde gevoelens terug op zijn bekroonde jaar.

 

"Het is goed geweest, maar met veel ups en downs - ook al lijkt dat misschien niet echt het geval. Het hoofddoel dit jaar was de Giro, als je dan na 10 dagen uitvalt met corona... Dan heb ik snel de knop omgedraaid richting de zomer. De Vuelta was wel een domper, maar ik heb hem toch mooi kunnen afsluiten."

 

"Ook van mijn BK-overwinning heb ik genoten", gaat Evenepoel voort. "In de tijdrit ging ik onderuit en ook op de wegrit was het gevoel in het begin heel slecht. Als wereldkampioen het BK winnen, zal ik nooit vergeten."

De Tour en de Spelen in juli: de belangrijkste maand uit mijn carrière tot dusver - en misschien wel voor altijd - komt eraan.

Remco Evenepoel

Evenepoel laakte vervolgens nog eens de kritiek die hij de afgelopen maanden soms te verduren kreeg.

 

"Vooraf heb ik van buitenaf veel kogels naar mijn hoofd gekregen. Er waren momenten dat ik de fiets even opzij wou zetten, maar gelukkig heeft het mentale dit jaar veel geholpen. De familie en Oumi ook."

 

Dus was het hoog tijd voor een stevig rustmoment.

 

"Ik heb vijf weken de fiets niet aangeraakt. Dat is heel lang, maar het deed me goed. Ik merk dat ik snel conditie opbouw, dus dat geeft blijk van rust in mijn hoofd. Ik merk op training dat ik alles volgens plan kan doen."

 

Tot slot blikte Evenepoel met veel goesting vooruit op het komende seizoen: "De Tour en de Spelen in juli: de belangrijkste maand uit mijn leven tot dusver - en misschien wel voor altijd - komt eraan."

 

"In de Tour wil ik vooral een rit winnen, dan heb ik die mooie trilogie - met ritwinst in elke grote ronde - toch al binnen. In het klassement is de top 5 mijn doel. Jonas Vingegaard, Tadej Pogacar of Primoz Roglic kloppen, zou een flinke kers op de taart zijn."

 

"De motivatie en mentale kracht zijn groot", besluit de wereldkampioen tijdrijden.

Gerelateerd: