Ga naar de inhoud

Patrick Lefevere kritisch voor transfer van Uijtdebroeks: "De UCI moet haar regels toepassen"

 zo 10 december 2023 12:59
Patrick Lefevere deelde op X zijn kijk op de transfer van Uijtdebroeks.

De transfer van Cian Uijtdebroeks blijft voor commotie zorgen in wielerland. Daags na de aankondiging dat de jonge Belg naar Jumbo-Visma verkast, doet ook Patrick Lefevere zijn zegje over de zaak op X. "Enkel als 3 partijen akkoord gaan, kan er sprake zijn van een transfer", oppert de CEO van Soudal-Quick Step.

Gerelateerd:

Gisteren dropte Cian Uijtdebroeks een serieuze bom in de wielerwereld door een transfer van Bora-Hansgrohe naar Jumbo-Visma aan te kondigen. Zijn huidige team ontkende die overstap echter.

 

Ook een dag later is de storm nog niet gaan liggen. Patrick Lefevere is op X kritisch voor de actie van Uijtdebroeks en co.

 

"Cian Uijtdebroeks heeft een contract tot 2024", stelt hij. "Cian en zijn manager kenden de situatie. Nu moet de UCI haar eigen regels toepassen. Enkel als 3 partijen akkoord gaan, is er sprake van een transfer."

 

Daarmee verwijst Lefevere naar het feit dat 3 partijen akkoord moeten gaan voor een transfer in de wielerwereld: de renner, zijn huidige team en zijn toekomstige team. Dat is hier dus niet het geval.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

"Kom nu niet wenen"

Maar tegelijk spaart Lefevere ook Ralph Denk, CEO van Bora-Hansgrohe, niet.

 

"Op 21 januari 2021 ontmoette ik Denk in Brussel. We hadden afgesproken dat hij zou wachten tot 31 maart om een bod in te dienen bij Remco Evenepoel, als ik tegen dan de toekomst van het team nog niet verzekerd had."

 

"Op 8 maart had hij al een bod ingediend bij de vader van Remco. Kom nu niet wenen", is de baas van Soudal-Quick Step scherp.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Gerelateerd: