Ga naar de inhoud

"Van Aert 'moet just niks' in het veld, maar zonder druk kun je ook ver geraken"

 zo 10 december 2023 08:15

Wout van Aert gaf de veldritliefhebbers waar voor hun geld bij zijn entree in Essen. Een verwachte zege, waar commentatoren Ruben Van Gucht en Paul Herygers dan ook geen grote conclusies aan durven te verbinden. "Wat dit ons leert voor de duels met Van der Poel? 0,0."

"Hoeveel crossen ik Van Aert zie winnen? Drie"

Ruben Van Gucht: "De 5e zege van Wout van Aert in Essen, hij heeft hier nog nooit verloren. Dit moet een van zijn lievelingscrossen zijn. Ik zat zelf te denken aan die oude reclamespot: 'Van Aert, u keert tevreden terug!' Zal dit gevoel bij hem overheersen?"

 

Paul Herygers: "We wisten op voorhand dat dit zijn ding zou zijn. Het echte werk moet ook nog komen. Ik denk dat hij genoten heeft. En als je ziet hoe hij in die laatste 4 ronden nog van de concurrentie is weggereden ..."

 

"Zijn conditie zal momenteel wel al oké zijn, maar hij zit ook totaal nog niet aan zijn maximum. Je merkt aan alles dat dit zijn hoofddoel niet is, maar je kunt ook ver geraken als er geen druk is."

 

"Na de E3 Harelbeke zei hij 'moet just niks'. Dat kwam toen recht uit zijn hart. Als hij dat motto ook in het veld huldigt, is hij op de goeie weg."

 

Ruben: "Wat kunnen we hieruit afleiden voor de crossen straks tegen Van der Poel en Pidcock?"

 

Paul: "0,0. Maar ik heb zijn kalender bekeken en er zitten geen crossen bij die hij tegen zijn goesting zal rijden. Elke cross die hij zal rijden, past min of meer in zijn kraam."

 

Ruben: "Hoeveel crossen zie je hem deze winter dan winnen?"

 

Paul: "Dat is lastig. Eentje heeft hij er nu al zeker. Ik ga het bescheiden houden en zeg 3 zeges. Dat zou wel een groot verschil zijn met vorig jaar."

(lees voort onder de samenvatting van de cross in Essen)

"Niet verstandig om leeuw Van der Poel uit te dagen"

Ruben: "Een jaar geleden had iedereen de mond nog vol over de cross die renners beter maakt op de weg. Je moet in de winter crossen op topniveau en dan pluk je daar later de vruchten van. Nu, 12 maanden later, klinkt dat helemaal anders. Is dat niet raar?"

 

Paul: "Die nederlaag op het WK veldrijden heeft Van Aert dwars gezeten. Als hij daar had gewonnen, zou hij wel aan zijn vertrouwde formule hebben vastgehouden."

 

"Hetzelfde geldt voor zijn voorjaar op de weg. Als dat geslaagd was geweest, zouden ze niets veranderd hebben. Nu hebben ze heel snel moeten schakelen."

 

"Iedereen weet ook een beetje wat Van der Poel wil (een 6e wereldtitel, red). Het lijkt mij niet verstandig om de leeuw dan uit te dagen. Laat hem maar gedijen."

 

Ruben: "In Mol krijgen we het eerste duel met Van der Poel. Ik heb het gevoel dat dat een enorm boeiende wedstrijd zal worden, met ook de anderen er dan bij."

 

Paul: "Toch heb ik daar die 3e zege voor Van Aert meegerekend. Die omloop ligt hem geweldig en het wordt pas de eerste cross voor Van der Poel. Maar het is een beetje gissen. Vooral de supporters zullen de grote winnaars zijn."

 

Ruben: "En intussen zal er nog heel wat inkt over Van Aert en Van der Poel vloeien."

Gerelateerd: