Ga naar de inhoud

Igor De Camargo: "Het wordt voor Santos heel moeilijk om terug te keren na de degradatie"

 do 7 december 2023 17:36
Igor De Camargo.

Nergens wordt voetbal zo gepassioneerd beleefd als in Brazilië, stelt Igor De Camargo. De Braziliaanse Belg treurt om de degradatie van traditieclub Santos. "Het liep er al een tijdje niet zo lekker", weet de assistent-coach van RWDM. 

Igor De Camargo (40) is natuurlijk met het Belgische voetbal vergroeid, maar de voormalige Rode Duivel is geboren in de buurt van Sao Paulo.

 

Zelf is hij, door zijn roots in het binnenland, meer fan van Sao Paulo FC, maar dat rivaal en kustclub Santos zakt, is ook voor het voetbalhart van De Camargo pijnlijk.

 

"Het Braziliaanse voetbal verliest een grote derby", legt hij uit. "Voor het voetbal is het nooit goed dat zo'n grote club zakt."

 

"Ik hoop dat ze meteen terugkeren, want zo'n club mag nooit in de tweede klasse spelen. Santos moet nu een goeie organisatie op en naast het veld uitbouwen."

 

"In de Braziliaanse tweede klasse lopen goeie spelers en goeie teams rond. Promoveren is heel moeilijk. Ze zullen moeten werken en nog eens werken."

De Braziliaanse competitie is misschien wel de moeilijkste ter wereld. Dan mag je niet denken dat je het met een paar goeie spelers zal redden.

Igor De Camargo over de degradatie van Santos

Een 1-2-nederlaag op de slotspeeldag deed Santos de das om, al was het geen donderslag bij heldere hemel.

 

"Het liep er al een tijdje niet meer lekker. Ze konden geen topspelers zoals Neymar en Robinho meer ontwikkelen en ook financieel waren er problemen."

 

De degradatie mondde ook uit in rellen. "Brazilië is het land van voetbal. Elke Braziliaan is gepassioneerd door die sport."

 

"En de hele wereld weet waar Santos ligt, hé", verklaart De Camargo de Braziliaanse staatszaak. "Het is de club van de koning van het voetbal, Pélé."

 

"Ze hebben een rijke geschiedenis, maar als je organisatie niet goed is... Dit is het beeld van de laatste jaren."

 

"De Braziliaanse competitie is misschien wel de moeilijkste ter wereld. Dan mag je niet denken dat je het met een paar goeie spelers zal redden."

Gerelateerd: