Ga naar de inhoud

Peter Sagan wordt herenigd met broer Juraj in Slovaaks team: "Om 2 wegkoersen voor en na de Spelen te rijden"

 do 23 november 2023 16:43
Peter Sagan en zijn broer Juraj toen ze nog allebei renner waren.
Peter Sagan en zijn broer Juraj toen ze nog allebei renner waren.

2024 staat voor Peter Sagan volledig in het teken van kwalificatie voor de olympische MTB-race. Maar de drievoudige wereldkampioen zal ook nog enkele koersen meepikken op de weg. Sagan zal dat doen in de kleuren van het Slovaakse team RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol, waar zijn broer Juraj ploegleider is.

Na een glorie- en kleurrijke carrière nam Peter Sagan (33) dit seizoen afscheid als wegrenner.

 

De guitige Slovaak zal zich volgend jaar focussen op zijn mountainbike, want ondersteund door Specialized droomt hij van een olympisch ticket voor de MTB-race in Parijs.

 

Dat betekent niet dat Sagan de weg volledig uit zijn kalender zal verbannen. In het shirt van het Slovaakse team RRK Group-Pierre Baguette-Benzinol zal hij enkele wegkoersen afwerken.

 

"Peter zal 2 wedstrijden voor Parijs rijden als training voor de Olympische Spelen. Na de Spelen zal hij nog 2 wedstrijden op de weg rijden", laat zijn manager Gabriele Uboldi weten.

 

WorldTour-koersen zullen dat niet zijn, want zijn Slovaakse team behoort tot het continentale circuit (de 3e klasse in het wielrennen). De grootste koers waar RRK Group vorig jaar aan de start stond, was de Ronde van Slovenië.

 

Sagan zal bij zijn wegteam omringd worden door enkele bekende gezichten zoals zijn broer Juraj Sagan, die ploegleider is bij het Slovaakse wielerteam.

Gerelateerd: